Google a cumpărat Eyefluence, care dezvoltă tehnologia ce permite utilizatorilor navigharea pe internet doar prin mişcarea ochilor

Eyefluence, o firmă care a dezvoltat o tehnologie de urmărire a ochilor, a anunţat că a fost cumpărată de Google, niciuna dintre cele două părţi nu a oferit detalii despre suma plătită.

3063 afișări
Imaginea articolului Google a cumpărat Eyefluence, care dezvoltă tehnologia ce permite utilizatorilor navigharea pe internet doar prin mişcarea ochilor

Google a cumpărat o firmă care a dezvoltat o tehnologie ce urmăreşte privirea utilizatorilor

Eyefluence a fost fondată în 2013 şi a primit investiţii în valoare de 21,6 milioane de dolari de la Intel Capital, Jazz Venture Partners, Motorola Solutions Venture Capital şi NHN Investment, notează Go4it.

Cel mai probabil tehnologia dezvoltată de Eyefluence va fi folosită în dispozitivele pentru realitate virtuală şi realitate augmentată, dar şi în posibile viitoare modele de echelari inteligenţi.

Tehnologia îi permite unui utilizator să navigheze prin meniuri şi să facă selecţii doar prin mişcarea ochilor. Practic, ochii unei persoane sunt folosiţi pe post de maus.

Ca şi în alte achiziţii făcute de Google, cel mai probabil firma Eyefluence va fi închisă, angajaţii preluaţi, iar tehnologia înglobată în produsele şi serviciile companiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici