Google a renunţat la vânzarea online a primului său telefon mobil inteligent, Nexus One

Google a renunţat la vânzarea online a primului său telefon mobil inteligent, Nexus One, aparat lansat în ianuarie pentru a concura cu iPhone, produs de Apple, potrivit publicaţiei franceze Le Figaro.

21 afișări
Imaginea articolului Google a renunţat la vânzarea online a primului său telefon mobil inteligent, Nexus One

Google a renunţat la vânzarea online a primului său telefon mobil inteligent, Nexus One (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Google a lansat Nexus One în speranţa că-l va putea vinde direct publicului, printr-un magazin virtual. Încercarea a eşuat însă, compania nereuşind să schimbe modelul comercial care domină în SUA, stat unde telefoanele sunt vândute în principal de către operatori, precum Verizon Wireless şi AT & T, prin contracte care obligă clienţii să rămână loiali.

Pe blogul dedicat aparatului, Google menţionează că Nexus One va continua să fie vândut de parteneri precum Vodafone în Europa şi KT în Koreea.

Compania subliniază, însă, succesul sistemului de operare Android, prezent pe telefoane fabricate de grupuri precum Motorola şi HTC. Google a stabilit ca strategie favorizarea distribuţiei gratuite a Android către producătorii de telefoane, pentru a-şi consolida poziţia în sectorul motoarelor de căutare pe Internet.

Microsoft a anunţat la începutul lunii că va renunţa treptat la comercializarea telefoanelor Kin, lansate în aprilie şi destinate în special tinerilor pentru accesarea reţelelor de socializare online.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici