Guvernul spaniol a anunţat noi măsuri anticriză care combină austeritatea cu stimularea economică

Guvernul spaniol a anunţat un nou pachet de măsuri anticriză, care combină austeritatea cu stimularea economică, la presiunea investitorilor, care nu au încredere în soliditatea financiară a statului în capacitatea acestuia de a-şi reveni.

47 afișări
Imaginea articolului Guvernul spaniol a anunţat noi măsuri anticriză care combină austeritatea cu stimularea economică

Guvernul spaniol a anunţat noi măsuri anticriză care combină austeritatea cu stimularea economică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul spaniol, José Luis Rodriguez Zapatero, a prezentat Parlamentului un pachet de măsuri anticriză. Planul guvernului pune accentul pe retragerea alocaţiilor speciale destinate şomerilor pe termen lung, care nu mai primesc ajutoarele obişnuite.

Această alocaţie de 426 de euro, care a fost introdusă în august 2009 pentru a ajuta numărul mare de şomeri spanioli pe terme lung, nu va mai fi acordată după expirare, în februarie 2011.

"Guvernul va adopta vinerea viitoare un pachet de măsuri pentru încurajarea investiţiilor şi susţinerea pieţei muncii", a afirmat Zapatero.

Premierul a anunţat, totodată, o reducere a impozitelor pentru întreprinderile mici şi mijlocii, dar şi o serie de privatizări parţiale care vor aduce statului venituri suplimentare.

"Vom privatiza în proporţie de 30% compania naţională de loterie. Vom da acces la capital privat pentru gestionarea aeroporturilor. Administrarea aeroporturilor din Madrid şi Barcelona va deveni privată prin concesionare", a spus oficialul.

Noile măsuri vin după mai multe zile de turbulenţe pe pieţe pentru titlurile spaniole.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici