Îi închid robinetul lui Putin. Nemţii le-au pus gând rău ruşilor de la Gazprom

Guvernul de la Berlin este gata să naţionalizeze Gazprom Germania.

41291 afișări
Imaginea articolului Îi închid robinetul lui Putin. Nemţii le-au pus gând rău ruşilor de la Gazprom

Îi închid robinetul lui Putin. Nemţii le-au pus gând rău ruşilor de la Gazprom

În timp ce Rusia a redus fluxul de gaze prin Nord Stream 1, Germania a ales să reacţioneze.

Guvernul german a înfiinţat un holding pentru a determina o posibilă naţionalizare a Gazprom Germania, afacerea cu energie abandonată de Gazpromul rusesc în aprilie anul trecut.

Potrivit ziarului Welt am Sonntag, autoritatea germană de reglementare a energiei a declarat în aprilie că va administra compania - o afacere de comercializare, stocare şi transport - în interesul Germaniei şi al Europei.

Holdingul, care poartă numele de Securing Energy for Europe Holding GmbH (Seehg), este responsabil pentru investiţiile companiei, a relatat ziarul, citând un document guvernamental.

Doi avocaţi ai firmei de avocatură Cms Hasche Sigle sunt directori generali. Ministerul german al Economiei a declarat că a luat o măsură de precauţie.

„Aceasta este o instituţie pur de precauţie, care există în prezent doar ca un înveliş al dreptului societăţilor comerciale”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului pentru Welt am Sonntag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici