Morgan Stanley estimează că Grecia va fi în recesiune şi în 2014, pentru al şaptelea an consecutiv

Economia Greciei nu va ieşi din recesiune în 2014, aşa cum se aşteaptă majoritatea analiştilor şi creditorii internaţionali ai guvernului de la Atena, urmând să se contracte pentru al şaptelea an consecutiv, estimează grupul financiar american Morgan Stanley.

160 afișări
Imaginea articolului Morgan Stanley estimează că Grecia va fi în recesiune şi în 2014, pentru al şaptelea an consecutiv

Morgan Stanley estimează că Grecia va fi în recesiune şi în 2014, pentru al şaptelea an consecutiv (Imagine: Shutterstock)

Grecia va înregistra o scădere a PIB de 1% în 2014, potrivit analiştilor Morgan Stanley, citaţi de cotidianul Kathimerini.

Comisia Europeană, într-un raport din decembrie, dar şi guvernul elen, anticipează o revenire pe creştere anul următor.

Morgan Stanley se aşteaptă la o implicare mai puternică a creditorilor instituţionali ai Greciei într-o viitoare restructurare a datoriei ţării, însă aceasta va depinde de calendarul alegerilor din Europa. În Germania au loc alegeri în septembrie.

Presiunea austerităţii în Grecia va începe să se tempereze în acest an, când economia este prognozată să scadă cu 4,5%, afirmă Morgan Stanley.

Grecia a fost salvată de la colaps financiar de statele din zona euro şi FMI prin două pachete de împrumuturi externe cu o valoare cumulată de peste 200 de miliarde de euro. Statul elen a beneficiat anul trecut şi de ştergerea unor datorii de circa 100 de miliarde de euro, care împreună cu măsurile dure de austeritate prescrise de creditorii internaţionali ar trebui să aducă îndatorarea la un nivel mai sustenabil la sfârşitul acestui deceniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici