Motorola a decis să se retragă din "Republica Samsung"

Motorola Mobility se retrage de pe piaţa telefoanelor din Coreea de Sud, ţara de origine a Samsung, cel mai mare producător la nivel global, însă decizia nu ia prin surprindere, având în vedere vânzările din această ţară ale celor două companii.

334 afișări
Imaginea articolului Motorola a decis să se retragă din "Republica Samsung"

WSJ: Motorola se retrage din "Republica Samsung" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Motorola, în prezent o divizie a Google, a avut în primele nouă luni ale anului o cotă de piaţă de 0,2% în Coreea de Sud, potivit firmei de cercetare Gartner. Compania a vândut în acest interval aproximativ 41.000 de telefoane din totalul pieţei de 16 milioane, potrivit Wall Street Journal.

Samsung Electronics, cel mai mare producător de telefoane din lume, atât ca volum cât şi ca venituri, a livrat 10,2 milioane de telefoane pe piaţa internă, reprezentând 64% din totalul perioadei analizate.

Compania sud-coreean controlează, potrivit unor studii, circa un sfert din vânzările de telefoane mobile la nivel global.

Motorola a anunţat că a început să informeze încă de luni angajaţi privind închiderea operaţiunilor din Coreea de Sud, între care cele de cercetare şi vânzare de telefoane. Compania va continua să vândă echipamente telecom şi să ofere servicii de suport pentru clienţi.

Tot în acest an, producătorul taiwanez de telefoane mobile HTC s-a retras din Coreea de Sud. Piaţa s-a dovedit deosebit de dificilă pentru producătorii străini, întrucât sud-coreenii au o afinitate deosebită pentru a-şi susţine proprii producători, scrie Wall Street Journal. Guvernul "a ajutat", de asemenea, prin introducerea de reguli şi alte bariere pentru produsele din alte ţări.

Samsung este urmat pe piaţa locală de ceilalţi doi producători sud-coreeni, LG Electronics şi Pantech.  

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici