Noi resurse în sud-vestul României: Omv Petrom a făcut o descoperire de gaze în apropierea zăcământului Totea

OMV Petrom a descoperit noi resurse de hidrocarburi în regiunea Oltenia, în apropierea zăcământului Totea (Gorj), aflat în producţie, potrivit unui comunicat al companiei.

1282 afișări
Imaginea articolului Noi resurse în sud-vestul României: Omv Petrom a făcut o descoperire de gaze în apropierea zăcământului Totea

Omv Petrom a făcut o nouă descoperire de gaze în apropierea zăcământului Totea

”De-a lungul anilor, zăcământul Totea a fost unul dintre cele mai productive din portofoliul nostru. Însă, aşa cum se întâmplă cu orice zăcământ de ţiţei şi gaze, Totea a intrat în declin după ce şi-a atins platoul de producţie, în 2017. Descoperirea unor resurse suplimentare în apropierea zăcământului Totea este o veste extraordinară pentru potenţialul zonei şi va compensa parţial acest declin”, a declarat Peter Zeilinger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil de Upstream, citat în comunicat.

Forajul sondei Totea 4461 a început în ianuarie 2018 şi a atins adâncimea finală în luna septembrie a aceluiaşi an. Sonda a fost testată cu succes în aprilie 2019, pentru volume de până la 500.000 de metri cubi/zi. Conectarea la infrastructura din zona Totea a fost realizată în mai puţin de un an şi a fost demarată producţia experimentală, pentru a testa potenţialul şi dimensiunea noii descoperiri.

Investiţiile în noua sondă şi infrastructura conexă se ridică la aproximativ 50 milioane de euro. Suma se adaugă celor 200 milioane de euro deja investite începând cu 2011, pentru dezvoltarea infrastructurii de gaze din zona Totea. Lucrările de dezvoltare au inclus forajul a cinci sonde de mare adâncime şi construcţia parcului de producţie gaze Totea 4540.

Gazul natural de la Totea este transportat prin 25 de km de conducte către hub-ul Hurezani pentru a fi tratat şi apoi livrat în sistemul naţional de transport.

Prin intermediul noii sonde, producţia de gaze din zăcământul Totea, dacă ar fi folosită exclusiv pentru încălzire, ar putea asigura necesarul de energie pentru peste 500.000 de locuinţe. 

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 58,3 milioane bep în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficientă de 860 MW.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi tarile învecinate prin intermediul a 789 benzinării, la sfârşitul lui iunie 2019, sub două branduri, OMV şi Petrom.

Taguri:
omv petrom,
gaze,
sonda

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici