Noul ambasador britanic: Investitorii au probleme cu numărul mare de Ordonanţe de urgenţă

Investitorii britanici în România i-au reclamat noului ambasador al Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, potrivit acestuia, numărul mare de ordonanţe de urgenţă emise de Guvern, lipsa de claritate a legislaţiei şi instabilitatea acestei din urmă.

247 afișări
Imaginea articolului Noul ambasador britanic: Investitorii au probleme cu numărul mare de Ordonanţe de urgenţă

Noul ambasador britanic: Investitorii au probleme cu numărul mare de Ordonanţe de urgenţă (Imagine: Shutterstock)

Diplomatul britanic a arătat, marţi, într-o conferinţă de prezentare a priorităţilor mandatului său în România, că anul trecut nivelul schimburilor comerciale dintre România şi Marea Britanie a atins 3,3 miliarde de euro, nivelul exporturilor româneşti în Marea Britanie fiind de 2 miliarde de euro.

Brummell a afirmat că piaţa românească este prea puţin cunsocută în Marea Britanie, în ciuda avantajelor legate de forţa muncă înalt calificată şi plasarea geografică foarte bună. În acest sens, guvernul britanic în colaborare cu Camera de Comerţ Româno-Britanică va demara un program pentru atragerea întreprinderilor britanice mici şi mijlocii pe piaţa din România.

Ambasadorul Marii Britanii a subliniat totodată că investitorii britanici i-au reclamat şi probleme ale mediului de afaceri din România, care ţin de numărul mare de Ordonanţe de urgenţă şi de legislaţie.

"Investitorii au reclamat probleme legate de legislaţie, care uneori nu este foarte clară, de foarte multe Ordonanţe de urgenţă şi au spus că ar fi mai bine pentru ei dacă ar avea o situaţie mai stabilă privind legislaţia şi regulile de bussiness", a declarat Paul Brummell.

Ambasadorul britanic a subliniat că şi în opinia sa o ordonanţă de urgenţă ar trebui folosită numai în situaţii de urgenţă. "Bineînţeles că este o decizie a Guvernului României, conform Constituţiei României, dar dacă e vorba despre o ordonanţă de urgenţă implică faptul că trebuie folosită numai în situaţii de urgenţă", a spus ambasadorul.

Brummell are un mandat de patru ani în România, până în 2018, el fiind anterior ambasador al Marii Britanii în Turkmenistan şi Kazahstan, precum şi Înalt Reprezentant al Majestăţii Sale, Regina Elisabeta a II-a, în Barbados.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici