O companie americană de utilaje petroliere va construi o fabrică în România

Furnizorul american de echipamente şi servicii pentru industria de petrol şi gaze Lufkin Industries intenţionează să construiască, până în 2012, o fabrică în România, lângă Ploieşti, investiţia fiind estimată la 126 de milioane de dolari.

680 afișări
Imaginea articolului O companie americană de utilaje petroliere va construi o fabrică în România

O companie americană de utilaje petroliere va construi o fabrică în România (Imagine: Ionel Iancu/Mediafax Foto)

"Lufkin Industries anunţă intenţia de a construi o facilitate de producţie lângă Ploieşti. Unitatea va produce echipamente pentru diviziile Câmpuri Petroliere şi Transportul Energiei", se arată într-un comunicat al companiei.

Uzina, care va fi construită pe un teren de 82 de acri (33 hectare), va asigura iniţial puţin peste 300 de locuri de muncă.

Guvernul României, prin Ministerul Finanţelor Publice, a acceptat să asigure pentru Lufkin stimulente pentru dezvoltare şi asistenţă financiară de 28 de milioane de euro, sumă echivalentă cu aproape 30% din costul facilităţii.

"Operaţiunea din România reprezintă un pas important în strategia noastră de a ne extinde geografic. Această operaţiune ne va îmbunătăţi poziţia pe pieţele în creştere din emisfera estică. Afacerea din România va servi ca un hub strategic destinat pieţei europene şi pentru a facilita exporturile către Rusia, Asia Centrală, Africa de Nord, Orientul Mijlociu şi Asia de Est. Localizarea operaţiunii în România aduce multe avantaje. În plus, România asigură pentru Lufkin acces la sursele locale de materii prime", a declarat, în comunicat, Jay Glick, directorul general al Lufkin Industries.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a apreciat la o întâlnire cu directorii Lufkin că afacerea reprezintă o dezvoltare bună pentru România şi pentru economie, deoarece va crea locuri de muncă, va transfera tehnologie modernă şi va stimula exporturile către zona Eurasia, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, utilizând, totodată, resursele naturale pentru a aduce venituri la bugetul de stat.

"Vedem în decizia Lufkin un semn de încredere în economie şi forţa de muncă şi în tradiţia României din sectorul energetic", a spus Vlădescu.

Lufkin are peste 2.800 de angajaţi la nivel mondial. Compania vinde şi asigură servicii, printre altele, pentru unităţi de pompare destinate exploatărilor petroliere şi de gaze naturale, sisteme automate şi elemente de transport al energiei electrice. Lufkin deţine uzine în SUA, Argentina şi Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici