Obligativitatea ştampilei pentru firme, eliminată: "Dispare această obligaţie a contribuabilului în relaţia cu statul român"

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că ştamplia pentru firme va fi eliminată, guvernul urmând să adopte în şedinţa de miercuri o ordonanţă în acest sens.

9757 afișări
Imaginea articolului Obligativitatea ştampilei pentru firme, eliminată: "Dispare această obligaţie a contribuabilului în relaţia cu statul român"

Obligativitatea ştampilei pentru firme, eliminată (Foto: Cristina Nichitus / Mediafax Foto)

Premierul Victor Ponta l-a întrebat, la începutul şedinţei de guvern, pe Ministrul Finanţelor dacă desfiinţează ştampila, acesta răspunzând afirmativ. "Domnul ministru Teodorovici azi desfiinţăm ştampila? Ziceţi, juraţi că aşa este!", i s-a adresat premierul.

Eugen Teodorovici a răspuns afirmativ precizând că de la momentul publicării ordonanţei în Monotorul Oficial "dispare această obligaţie a contribuabilului în relaţia cu statul român de a folosi această formă învechită şi istorică".

Premierul a afirmat că România va arăta mult mai bine fără ştampile "cu cât mai multă comunicare informatizată".

Un proiect legislativ elaborat de Ministerul Finanţelor prevede eliminarea obligativităţii utilizării ştampilei de către persoanele fizice şi persoanele juridice de drept privat pentru declaraţiile, cererile şi alte documentele depuse de acestea la instituţiile publice, precum şi pentru documentele emise între ele.

În luna mai, fostul ministru delegat pentru IMM-uri şi turism Florin Jianu anunţa că Finanţele au promis oamenilor de afaceri că obligativitatea ştampilei pentru firme va fi eliminată la 1 iulie, România fiind, alături de Republica Moldova, singura ţară europeană care nu a implementat această măsură.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici