Peste 200 de contravenţii şi amenzi de 1 milion de lei transportatorilor spre şi dinspre Portul Constanţa

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier a dat amenzi de peste 1 milion de lei şi a constatat peste 200 de contravenţii în urma unei acţiuni pentru verificarea transportului de mărfuri spre şi dinspre Portul Constanţa.

195 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de contravenţii şi amenzi de 1 milion de lei transportatorilor spre şi dinspre Portul Constanţa

Peste 200 de contravenţii şi amenzi de 1 milion de lei transportatorilor spre şi dinspre Portul Constanţa

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii anunţă că Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier are în desfăşurare, în perioada 1-8 august, o acţiune ce are ca scop protejarea sectoarelor de drum intens tranzitate de vehicule de transport de marfă.

Astfel, sunt amplasate puncte de control pe drumurile spre şi dinspre Portul Constanţa, utilizate pentru transportul mărfurilor: pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa (la Feteşti), pe E60 (la Hârşova) şi pe E87 (la Măcin).

Controalele se desfăşoară 24 de ore din 24, acestea fiind organizate de 16 echipaje ale I.S.C.T.R.

Inspectorii au verificat, până pe 6 august, 575 de autovehicule, dintre care:

• 357 transportau produse agricole sau materiale de construcţii
• 195 mărfuri generale
• 23 alte mărfuri.

409 dintre vehicule au fost cântărite, iar 131 au fost imobilizate prin reţinerea plăcuţelor de înmatriculare, până la intrarea acestora în legalitate.

Toate autovehiculele cărora li s-a permis să îşi continue drumul au îndeplinit întru totul cerinţele şi obligaţiile legale, la plecarea din punctele de control.

De asemenea, echipajele I.S.C.T.R. au întocmit 179 de procese verbale de constatare a contravenţiilor. Inspectorii au sesizat un număr de 219 contravenţii, dintre care:

• 70 pentru încălcarea regimului drumurilor
• 122 pentru nerespectarea legislaţiei sociale
• 25 pentru abateri privind legalitatea transportului
• 2 pentru lipsa rovinietei.

Cumulat, sancţiunile aplicate însumează peste un milion de lei.

Asemenea controale sunt esenţiale pentru menţinerea infrastructurii rutiere într-o stare bună. Mă bucur că Inspectoratul intensifică aceste acţiuni şi le extinde, aşa cum am cerut de la începutul mandatului meu. Conducerea I.S.C.T.R are toată susţinerea mea în acest demers”, a spus ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici