TOP 5 companii din industria auto care au renunţat la angajaţi anul trecut. Ce se va întâmpla cu salariile

  • Cei mai mari 30 de angajatori in industria auto au renunţat la 10.000 de angajaţi, încă in 2019
  • Yazaki, Leoni Piteşti şi Fujikura au raportat în 2019 cu 1.000 de oameni mai puţin faţă e 2018
  • Cel mai mare angajator din auto rămâne Dacia Automobile, conform analizei realizate de Ziarul Financiar
503 afișări
Imaginea articolului TOP 5 companii din industria auto care au renunţat la angajaţi anul trecut. Ce se va întâmpla cu salariile

Industria auto locală a intrat „în pandemie” încă din 2019, scrie Ziarul Financiar. Primii 30 cei mai mari angajatori in industria auto au declarat în 2019 cu 10.000 de angajaţi mai puţin faţă de 2018. Este prima data în cinci ani când industria auto face restructurări şi nu creează locuri e muncă.

Automobile Dacia îşi păstrează statutul de cel mai mare angajator auto. Salariul brut al unui angajat într-o companie din industria auto este între 2.200 de lei şi poate depăşi 3.000 de lei.

  • Salariul brut în Timişoara: între 2.600 şi 2.900 de lei
  • Salariul brut în Braşov: între 2.200 şi 2.500 de lei
  • Salariul brut în Ploieşti: poate depăşi 3.000 de lei

Bogdan Gabor, managerul unei companii de recrutare spune că salariile nu vor mai creşte, ci vor stagna o perioadă ca în multe alte domenii, pentru că forţa de muncă e mai disponibilă acum.

„Digitalizarea proceselor şi faptul că volumul a scăzut cu circa 15% anul trecut la nivel mondial sunt doi dintre factorii care au adus această fluctuaţie negativă”, spune el.

TOP 5 companii din industria auto care au renunţat la angajaţi:

(Comparaţie 2019 faţă de 2018)

  • YAZAKI cu 2.900 mai puţini angajaţi
  • SISTEME DE PRODUCŢIE CABLAJE cu 1.100 mai puţini angajaţi
  • FUJIKURA AUTOMOTIVE cu 1.000 mai puţini angajaţi
  • AUTOLIV cu 820 mai puţini angajaţi
  • LEONI ARAD cu 740 mai puţini angajaţi

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici