Ponta: Gradul de ocupare cu turişti în vacanţa de 1 Mai - 95%. Să nu avem acum încasări de doar 15%

Datele furnizate de către ministrul delegat pentru Turism pentru vacanţa de 1 Mai indică un grad de ocupare a unităţilor turistice de 95%, a anunţat premierul Victor Ponta, adăugând însă că trebuie analizate acum şi încasările aferente rezultate la buget şi că speră ca acestea să nu fie doar de 15%.

219 afișări
Imaginea articolului Ponta: Gradul de ocupare cu turişti în vacanţa de 1 Mai - 95%. Să nu avem acum încasări de doar 15%

Ponta: Gradul de ocupare cu turişti în vacanţa de 1 Mai - 95%. Să nu avem acum încasări de doar 15% (Imagine: Dan Duţă/Mediafax Foto)

Datele au fost prezentate în şedinţa de guvern, Ponta arătând că în cele 6.000 de pensiuni omologate au fost înregistraţi 70.000 de turişti, iar pe litoral au fost "în mod oficial" 30.000 de turişti, premierul opinând însă că, probabil, au fost mai mulţi.

"Ministrul Jianu mi-a transmis în ultimul moment că perioada de 1 Mai, minivacanţa, a fost un mare succes pentru toţi cei care au facilităţi de turism. Şi la mare, şi în Braşov - grad de ocupare 90-95%. Să vedem şi cu încasările la buget cum stăm, că, dacă a fost 95%, să n-avem încasări de 15% la buget", a spus Ponta.

El a adăugat că şi consumul în ansamblu a crescut, însă, asemenea creşterii turismului, trebuie să se reflecte şi în încasările bugetare.

Pentru acest an, Guvernul a decis ca ziua de 2 mai să fie declarată liberă, astfel încât Sărbătoarea de 1 Mai să fie legată de zilele de week-end.

Decizia a fost luată la solicitarea Asociaţiei de Promovare Litoral-Delta Dunării şi Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistice din România, care au cerut o astfel de măsură pentru sprijinirea turismului.

La momentul deciziei, Ponta a precizat că speră ca "predicţiile extrem de optimiste" ale industriei de turism să se adeverească şi să rezulte venituri mari.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici