Bulgaria a inaugurat prima autostradă care o traversează de la vest la est. Cum arată noul drum - GALERIE FOTO

Bulgaria, ţara cea mai săracă a Uniunii Europene şi cu infrastructură învechită, a inaugurat luni prima autostradă care traversează ţara de la vest la est, asigurând legătura între capitala Sofia şi Burgas, oraş situat la Marea Neagră.

31986 afișări
Imaginea articolului Bulgaria a inaugurat prima autostradă care o traversează de la vest la est. Cum arată noul drum  - GALERIE FOTO

Bulgaria a inaugurat prima autostradă care o traversează ţara de la vest la est (Imagine: www.sofia-guide.com)

Construcţia autostrăzii Trakiya, lungă de 360 de kilometri, a început în anii '70, dar a fost întreruptă de mai multe ori din cauza lipsei de fonduri. Ea aparţine culoarului transeuropean numărul 8, care asigură legătura între Marea Adriatică şi Marea Neagră.

Datorită fondurilor europene, proiectul a fost relansat în 2004 şi trebuia finalizat în 2009, dar construirea ultimei porţiuni de aproximativ o sută de kilometri a fost întârziată.

Deşi are o suprafaţă de 111.000 de kilometri pătraţi, Bulgaria dispune doar de aproximativ 400 de kilometri de autostradă. Această ţară mizează pe finanţările europene pentru a-şi dezvolta infrastructura rutieră prost întreţinută, două treimi din cei 19.000 de kilometri de drum necesitând reparaţii, potrivit Guvernului bulgar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici