Restricţiile lovesc din nou industria HoReCa: 12.000 de restaurante din Bucureşti, la a doua închidere

  • De mâine vei putea să mănânci doar la terase, în Bucureşti
  • 12.000 de restaurante vor fi din nou afectate
  • 30% dintre forţa de muncă din HoReCa este în Capitală
4662 afișări
Imaginea articolului Restricţiile lovesc din nou industria HoReCa: 12.000 de restaurante din Bucureşti, la a doua închidere

De mâine iar se închid restaurantele. Dacă vrei să iei masa în Bucureşti, vei avea la dispoziţie doar terasele. Iar dacă îţi este prea frig, vei fi nevoie să îţi iei mâncarea la pachet. Vestea închiderii pentru a doua oara i-a dat din nou peste cap pe patronii şi angajaţii HoReCa. În 2019 erau 12.000 de restaurante şi cafenele doar în Bucureşti. Acestea reprezentau o treime din locaţiile care există la nivel naţional. 30% dintre locaţii s-au închis definitiv după ce nu au rezistat primului val de restricţii. La nivel naţional erau până la venirea crizei 40.000 de restaurante şi cafenele.

„Concedierile individuale sau concedierile colective vor fi completate şi de dorinţa anumitor oameni de a părăsi această industrie. Credem că această va impacta în mod foarte serios, nu numai angajaţii şi antreprenorii din industria HoReCa, cei care reprezintă o bună parte din PIB, şi împreună cu furnizorii lor de materii prime, materiale, reprezintă 5% din PIB şi au 400.000 de angajaţi. Un motor oprit este foarte greu de repornit”, spune Daniel Mischie, preşedinte HORA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici