Retailerul elen de îmbrăcăminte Sprider a cerut intrarea în faliment

Compania elenă de retail Sprider a cerut protecţie faţă de creditori conform legii falimentului, pentru a implementa un program de restructurare şi a asigura continuarea fără perturbări a operaţiunilor.

286 afișări
Imaginea articolului Retailerul elen de îmbrăcăminte Sprider a cerut intrarea în faliment

Retailerul elen de îmbrăcăminte Sprider a cerut intrarea în faliment

Cererea de intrare sub protecţia legii falimentului a fost depusă marţi la un tribunal din Salonic, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Un procuror a acuzat recent consiliul de conducere al companiei că ar fi responsabil de un incendiu care a distrus sediul şi facilităţile de depozitare ale Sprider din Anthoussa, Grecia, cu scopul de a încasa 16 milioane de euro din asigurare.

Sprider a anunţat la mijlocul anului trecut că a luat decizia vânzării subsidiarei româneşti Sprider Stores SRL către Naqua Investments, companie înregistrată în Cipru şi specializată în retailul de îmbrăcăminte în Europa de Est, pentru 640.000 de euro.

Subsidiara din România a generat în 2011 pierderi de 3,2 milioane de euro grupului elen, la vânzări de 5,95 milioane euro.

Conducerea Sprider a motivat decizia retragerii prin efectele recesiunii din Grecia, crizei de lichidităţi şi procesului de reorganizare a reţelei de vânzări, precum şi de pierderile continue ale subsidiarei din România. Sprider a anunţat la momentul respectiv că intenţionează să se concentreze pe Grecia, cea mai importantă piaţă a companiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici