Rezervele valutare ale BNR au scăzut în luna iunie cu 362 milioane euro, la 31,6 miliarde euro

Rezervele valutare ale BNR au scăzut în iunie cu 362 milioane de euro, de la 31,98 miliarde de euro în mai la 31,6 miliarde de euro, în contextul unor ieşiri de 1,15 miliarde de euro, care au depăşit intrările, de 792 milioane de euro, a anunţat, joi, BNR.

24 afișări
Imaginea articolului Rezervele valutare ale BNR au scăzut în luna iunie cu 362 milioane euro, la 31,6 miliarde euro

Rezervele valutare ale BNR au scăzut în luna iunie cu 362 milioane euro, la 31,6 miliarde euro (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Astfel, rezervele valutare ale băncii centrale au scăzut pentru a doua lună consecutiv, după declinul cu 397 milioane de euro înregistrat în mai.

În cursul lunii iunie au avut loc intrări de 792 milioane euro, reprezentând alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internaţionale şi altele.

Totodată, ieşirile au însumat 1,15 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi aferente datoriei publice externe directe şi garantate de stat şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, iar valoarea acesteia a urcat cu 3,3% în iunie, la 3.372 milioane euro, în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) s-au plasat la sfârşitul primului semestru la 34,99 miliarde euro, în scădere de la 35,25 miliarde de euro la finele lunii mai.

Plăţile scadente în iulie în contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează 876 milioane euro, comparativ cu suma de 161,79 milioane euro anunţată pentru luna iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici