SCANDALUL Lufthansa: Compania aeriană dă în judecată însoţitorii de zbor pentru organizarea grevei declanşate vinerea trecută. Personalul de bord a anunţat că va continua greva

Compania aeriană germană Lufthansa a iniţiat, marţi, procedurile legale împotriva personalului de zbor care a declanşat, de vinerea trecută, o grevă de opt zile, din cauza restricţiilor privind drepturile de pensionare, relatează site-ul agenţiei de presă DPA.

1322 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL Lufthansa: Compania aeriană dă în judecată însoţitorii de zbor pentru organizarea grevei declanşate vinerea trecută. Personalul de bord a anunţat că va continua greva

SCANDALUL Lufthansa: Compania aeriană dă în judecată însoţitorii de zbor pentru organizarea grevei declanşate vinerea trecută (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

UPDATE 21:10 - Personalul de bord al companiei Lufthansa va continua greva

Sindicatul personalului de bord al Lufthansa a decis menţinerea grevei până vineri, deşi compania aeriană germană a înregistrat o mică victorie în justiţie împotriva mişcării de protest, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

"Greva urmează să continue de miercuri până vineri fără întrerupere", a declarat preşedintele sindicatului UFO, Nicoley Baublies.

"Personalul de bord este pregătit să reia activitatea imediat ce Lufthansa acceptă negocieri fără condiţii prealabile", a subliniat el.

Reprezentanţii companiei aeriene Lufthansa au anunţat, marţi, că au lansat procedurile legale la tribunalele din Dusseldorf şi Darmstadt pentru a contesta greva organizată de sindicatul Ufo, care îi reprezintă pe cei 19.000 de însoţitori de zbor vizaţi de restricţiile privind drepturile de pensionare.

Sindicatul Ufo a anunţat iniţial că însoţitorii de zbor vor intra într-o grevă de opt zile, cea mai lungă grevă de acest fel, care va continua până vineri.

Din cauza grevei, Lufthansa a fost obligată să anuleze, marţi, 136 de curse, dintre care 126 intercontinentale şi zece fiind conexiuni pe teritoriul Europei, după ce compania a anunţat, printre altele, că va mări vârsta de pensionare de la 55 de ani la 56 de ani.

Aeroporturile vizate marţi de greva personalului Lufthansa au fost cele din Frankfurt, Munchen şi Dusseldorf.

Lufthansa a anunţat duminică anularea a 929 de zboruri pentru ziua de luni, fiind afectaţi aproximativ 113.000 de pasageri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici