Senat: Drumurile forestiere trec din administrarea Romsilva în cea a consiliilor locale

Senatul a adoptat, luni, un proiect care modifică Legea 192/2010 în sensul trecerii drumurilor şi căilor ferate forestiere, care deservesc fondul forestier naţional, din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva în cea a unităţilor administrativ teritoriale şi a consiliilor locale.

1235 afișări
Imaginea articolului Senat: Drumurile forestiere trec din administrarea Romsilva în cea a consiliilor locale

Senat: Drumurile forestiere trec din administrarea Romsilva în cea a consiliilor locale

„Drumurile forestiere, căile ferate forestiere şi lucrările de corectare a torenţilor, precum şi terenurile aferente acestora, care fac obiectul trecerii, cu titlu gratuit, din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva, în domeniul public al unor unităţi administrativ-teritoriale şi administrarea consiliilor locale ale acestora se stabilesc prin hotărâre a Guvernului la cererea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după caz. Prevederile se aplică şi drumurilor forestiere, lucrărilor de corectare a torenţilor şi terenurilor forestiere aferente acestora care deservesc în totalitate fondul forestier proprietate publică a statului şi zonele turistice şi de agrement situate în perimetrul unei unităţi administrativ teritoriale”, prevede articolul 2 din proiectul legislativ.

Propunere legislativă pentru modificarea art.2 din Legea nr.192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere, a căilor ferate forestiere şi a lucrărilor de corectare a torenţilor din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva în domeniul public al unor unităţi adminstrativ teritoriale şi în administrarea consiliilor locale ale acestora a fost adoptată de senatori cu 90 de voturi „pentru” şi 12 voturi „împotrivă”

Comisia pentru ape, păduri, pescuit şi fond cinegetic a adoptat un raport de admitere cu amendamente admise.

„Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea articolului 2 din Legea nr 192/2010, în sensul în care se propune trecerea drumurilor forestiere, căilor ferate forestiere şi a lucrărilor de corectare a torenţilor din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva, în domeniul public al unor unităţi administrativ teritoriale şi în administrarea consiliilor locale ale acestor să se facă fără acordul consiliului local, consiliului judeţean sau Consiliului Municipiului Bucureşti, după caz. Comisia pentru administraţie publică a transmis un aviz negativ”, potrivit raportului comisiei sesizate.

Iniţiatorii proiectului sunt deputaţii PSD Neculai Iftimie, Eugen Neaţă şi Mihai Weber.

„Având în vedere că la nivel naţional sunt tot mai multe drumuri forestiere care deservesc 100% fondul forestier naţional proprietate publică şi în acelaşi timp, zonele turistice şi de agrement ale unor unităţi administrativ-teritoriale, prin propunerea legislativă permitem ca aceste drumuri forestiere, cu lucrările de artă şi corectate a torenţilor, să treacă în domeniul public al unităţilor administrativ teritoriale, în vederea dezvoltării şi modernizării acestora”, susţin iniţiatorii în expunerea de motive a actului normativ.

Senatul este prima Cameră sesizată, Camera Deputaţilor având rolul de for decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici