Şova: Tronsonul 3 al autostrăzii Orăştie - Sibiu va fi finalizat în noiembrie. Constructorii nu mai cer bani în plus

Contractul cu italienii de la Impregilo - Salini pentru construcţia lotului 3 al autostrăzii Orăştie - Sibiu, cu o lungime de 22 kilometri, nu a fost reziliat de Compania de Drumuri, constructorii asumându-şi finalizarea lucrării până la 15 noiembrie fără costuri suplimentare.

24326 afișări
Imaginea articolului Şova: Tronsonul 3 al autostrăzii Orăştie - Sibiu va fi finalizat în noiembrie. Constructorii nu mai cer bani în plus

Şova: Tronsonul 3 al autostrăzii Orăştie - Sibiu va fi finalizat în noiembrie. Constructorii nu mai cer bani în plus

"Săptămâna trecută, Salini - Impregilo avea o serie de cereri inacceptabile şi de atitudini contractuale inacceptabile pentru care noi am spus că ori se revine în limitele contractului şi se termină acest contract cu rezolvarea alunecărilor de teren fără costuri suplimentare, aşa cum a spus şi Comisia Europeană, aşa cum au stabilit şi experţii agreaţi de comun acord de către părţi, în caz contrar urmând să reziliem. Până ieri, ora 12:00, şi-au dat acceptul pentru cererile formulate de către Compania Naţională de Autostrăzi", a declarat ministrul Transporturilor, Dan Şova, într-o conferinţă de presă.

Constructorul şi-a asumat finalizarea a 16 kilometri neafectaţi de alunecările de teren la 15 iulie, urmând ca la jumătatea lunii noiembrie să fie încheiate lucrările pentru diferenţa de 6 kilometri cu probleme, fără costuri suplimentare pentru CNADNR, potrivit sursei citate.

Contractul pentru acest tronson a fost semnat în mai 2011, având o valoare de 182,9 milioane euro.

CNADNR a inaugurat la finele anului trecut loturile 1,2 şi 4 ale acestei autostrăzi, cu o lungime totală de 60,5 kilometri, realizate în urma unei investiţii totale de 1,46 miliarde lei (326,5 milioane euro), fără TVA.

Directorul CNADNR, Narcis Neaga, a declarat în decembrie că tronsonul trei va fi deschis în septembrie 2014, deoarece pe acest lot au apărut "probleme tehnice grave", respectiv alunecări de teren.

Ministrul Transporturilor a declarat recent că acordul pentru acest lot ar putea fi reziliat dacă Impregilo - Salini nu vor accepta să finalizeze lucrările în bugetul contractat iniţial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici