Trafic aerian record pe aeroporturile din Bucureşti în 2016: Aproape 11 milioane de pasageri

Traficul aerian pe cele două aeroporturi ale Capitalei a înregistrat, în 2016, un număr record de 10,99 milioane de pasageri şi 120.700 de mişcări de aeronave (aterizări şi decolări), potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), emis miercuri.

272 afișări
Imaginea articolului Trafic aerian record pe aeroporturile din Bucureşti în 2016: Aproape 11 milioane de pasageri

Trafic aerian record pe aeroporturile din Bucureşti în 2016: Aproape 11 milioane de pasageri

Din totalul raportat, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) s-au înregistrat 10,98 milioane de pasageri şi 108.200 de mişcări de aeronave.

Faţă de anul 2015, numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile din Bucureşti în 2016 a înregistrat o creştere de 18,3%.

Potrivit companiei, evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale CNAB, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, depăşeşte tendinţa generală înregistrată la nivel european. În plus, pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat o creştere substanţială a numărului de mişcări de aeronave, devansând şi la acest capitol trendul european. Astfel, anul trecut, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 11,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015.

În anul 2016, 85% din pasagerii Aeroportului Henri Coandă au avut ca origine sau destinaţie aeroporturi din statele Uniunii Europene.

Pe AIHCB au operat anul trecut 37 de companii aeriene, care au transportat pasageri către 92 de destinaţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici