Van Rompuy: Consiliul European a convenit asupra bugetului financiar multianual pentru restul acestui deceniu

Preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, anunţă pe Twitter că s-a ajuns la consens pe bugetul UE. "Am realizat acordul. Consiliul European a convenit asupra bugetului financiar multianual pentru restul acestui deceniu. A meritat aşteptarea", a anunţat preşedintele Van Rompuy pe contul său de Twitter.

580 afișări
Imaginea articolului Van Rompuy: Consiliul European a convenit asupra bugetului financiar multianual pentru restul acestui deceniu

Herman Van Rompuy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lucrările Consiliului European au fost reluate la Bruxelles în jurul orei 15.30, ora României, după o întrerupere de aproape cinci ore.

La reluarea lucrărilor, preşedintele Van Rompuy urma să prezinte o nouă formulă revizuită pentru bugetul UE 2014-2020.

El înaintase şi în cursul dimineţii o altă propunere, după o negociere maraton care s-a prelungit pe durata întregii nopţi de joi spre vineri.

România, dar şi Bulgaria şi Cehia ar fi fost nemulţumite de cadrul financiar avansat în această dimineaţă de preşedintele Consiliului, potrivit publicaţiei EUobserver.com.

De asemenea, surse oficiale precizau pentru MEDIAFAX că propunerea formulată dimineaţă de Van Rompuy reducea semnificativ alocarea pentru România, cu peste un miliard sub pragul de 40 de miliarde.

Pentru exerciţiul financiar 2007-2013, România are o alocare totală de 33,5 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici