Vânzările de smartphone-uri din China vor depăşi 450 de milioane de unităţi

Vânzările de smartphone-uri din China, cea mai mare piaţă de profil din lume, vor creşte anul următor la peste 450 de milioane de unităţi, cu peste 25% mai mult faţă de nivelul de 360 de milioane de unităţi estimat pentru acest an, potrivit firmei de cercetare IDC.

169 afișări
Imaginea articolului Vânzările de smartphone-uri din China vor depăşi 450 de milioane de unităţi

Vânzările de smartphone-uri din China vor depăşi 450 de milioane de unităţi anul următor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Creşterea puternică a pieţei va fi susţinută de acordarea de licenţe 4G de către statul chinez şi de aşteptările ca operatorul telecom China Mobile, cel mai mare din lume, să includă în ofertă, până la acel moment, iPhone al Apple.

În China, piaţă dominată de Samsung şi Lenovo, vânzările de smartphone-uri 4G se vor ridica anul următor la 120 de milioane de unităţi, estimează IDC, potrivit New York Times.

Samsung s-a menţinut lider în China, cu o cotă de piaţă de 18,5% în trimestrul al doilea, în timp ce Lenovo a ocupat poziţia secundă cu 9,8%.

Apple, cu o cotă de piaţă de 5% s-a situat în trimestrul al doilea pe poziţia a şasea, în declin de la 9% şi locul cinci în precedentele trei luni. Compania americană pierde de obicei teren în faţa rivallor cu un trimestru sau două înainte de a lansa noi produse.

"Cota de piaţă a Apple a scăzut dramatic, afectată de vânzările slabe ale iPhone 5, dar rezultatele sunt estimate să se îmbunătăţească cu lansarea noului iPhone", a declarat analistul IDC James Yan.

Apple a prezentat două noi modele de smartphone, iPhone 5S şi 5C, în China la numai câteva ore după introducerea pe piaţa americană.

Compania a vândut 9 milioane de iPhone-uri 5S şi 5C în trei zile, a anunţat luni compania americană, datele reprezentând un nou record pentru primul weekend de vânzare a smartphone-urilor. Apple a introdus China în rândul ţărilor în care compania lansează în primă fază la vânzare produsele.

În prezent, iPhone este vândut în China de operatorii China Unicom şi China Telecom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici