Visa şi MasterCard au oprit serviciile pentru clienţii băncilor ruseşti, în urma sancţiunilor SUA

Visa şi MasterCard au oprit, fără preaviz, serviciile de plăţi prin carduri pentru clienţii băncilor ruseşti, în urma sancţiunilor anunţate de autorităţile de la Washington.

1727 afișări
Imaginea articolului Visa şi MasterCard au oprit serviciile pentru clienţii băncilor ruseşti, în urma sancţiunilor SUA

Visa şi MasterCard au oprit serviciile pentru clienţii băncilor ruseşti, în urma sancţiunilor SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Banca Rossia, vizată de sancţiunile americane, a anunţat vineri, într-un comunicat, că Visa şi MasterCard au oprit serviciile de plăţi către clienţii băncii. Măsura afectează şi divizia Sobinbank a băncii.

Banca SMP, controlată de fraţii Arkadi şi Boris Rotenberg, ale căror nume au fost incluse pe lista persoanelor vizate de sancţiuni, a anunţat la rândul ei că operaţiunile cu carduri Visa şi MasterCard ale clienţilor săi au fost blocate.

Concret, aceşti clienţi nu pot retrage bani cu cardurile şi nu le pot folosi nici la cumpărături.

Preşedintele american Barack Obama a anunţat joi că lista personalităţilor ruse afectate de sancţiuni a fost suplimentată, fiind compusă în special din oligarhi şi bancheri apropiaţi preşedintelui Vladimir Putin. Între aceştia se află Ghenadi Timcenko, Arkadi Rotenberg şi Iuri Kovalciuk, acesta din urmă fiind preşedinte al băncii Rossia şi considerat drept bancherul personal al unor înalţi oficiali, inclusiv al lui Putin.

Sancţiunile prevăd îngheţarea activelor din SUA ale acestor persoane, care nu vor putea nici să intre în afaceri cu cetăţeni sau companii americane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici