Zeci de mii de dispozitive Android sunt declarate pierdute sau furate în fiecare lună. Ce regretă cel mai mult cei care au suferit pierderea

Peste 23.000 de dispozitive Android sunt raportate ca fiind fierdute sau furate în fiecare lună, unul din cinci utilizatori, spunând că fotografiile şi videoclipurile realizate în călătorii sunt cele mai importante fişiere de pe dispozitivele lor, arată un studiu realizat de Kaspersky Lab.

917 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de dispozitive Android sunt declarate pierdute sau furate în fiecare lună. Ce regretă cel mai mult cei care au suferit pierderea

Zeci de mii de dispozitive Android sunt declarate pierdute sau furate în fiecare lună

„Unul din cinci (18%) utilizatori spune că fotografiile şi videoclipurile realizate în călătorii sunt cele mai importante fişiere de pe dispozitivele sale. Cu toate acestea, în cercetările suplimentare efectuate de companie, 28% au spus că, dacă şi-ar pierde dispozitivul sau ar fi furat, nu ar avea nicio modalitate de a recupera fotografiile din vacanţe”, arată raportul.

„Un alt studiu desfăşurat de companie a arătat că, în medie, 4% dintre oamenii din întreaga lume au pierdut un dispozitiv sau le-a fost furat unul. În cazul a mai mult de jumătate dintre utilizatori (57%), dispozitivul în cauză era unul Android, în 29% dintre cazuri a fost vorba de un laptop şi în 21% dintre cazuri un Apple iPhone. În medie, înlocuirea unui dispozitiv pierdut sau furat costă 485 de dolari”, arată Kaspersky Lab.

Studiul a mai relevat că deşi utilizatorii au la dispoziţie instrumente simple şi eficiente antifurt, care pot să activeze alarma dispozitivului în cazul în care se pierde, pot să blocheze şi să localizeze dispozitivul de la distanţă sau chiar să facă o fotografie vinovatului, dacă dispozitivul a fost furat, doar 22% dintre utilizatori folosesc în prezent o funcţie antifurt pentru a-şi proteja dispozitivele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici