COMENTARIU Lelia Munteanu: 42 la sută dintre israelienii confirmaţi cu Covid-19, varianta indiană, sunt vaccinaţi

Ministerul Sănătăţii de la Ierusalim a anunţat ieri că, dată fiind răspândirea rapidă pe teritoriul ţării a variantei indiene, Israelul se va confrunta zilnic, în următoarea săptămână, cu 600 de noi cazuri de Covid-19, iar în 10 zile, dacă ritmul contaminării se menţine, cifra se va ridica la 1.000.

6792 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: 42 la sută dintre israelienii confirmaţi cu Covid-19, varianta indiană, sunt vaccinaţi

42 la sută dintre cei nou-confirmaţi sunt persoane vaccinate (Pfizer, ambele doze). Important e că vaccinaţii trec prin boală fără probleme majore.

Conform statisticilor profesorului Eran Segal de la Institutul Weizmann, înainte de apariţia vaccinurilor, existau în Israel 30 de bolnavi în stare gravă la 1.000 de pozitivi. Astăzi sunt doar 5. Însă e greu de estimat ce se va întâmpla în septembrie.

În acest moment există trei aşezări sub cod roşu: Kfar Saba (cu o populaţie de aproximativ 110.000 de locuitori), Kokhav Ya'ir (8.700 locuitori) şi Tzufim (colonie israeliană în Samaria, 2400 locuitori). Alte cinci aşezări sunt sub cod galben: Ramat HaSharon (parte a Districtului Tel Aviv, 47.245 locuitori), Modi'in-Maccabim-Re'ut (30 de kilometri vest de Ierusalim, 93.277 locuitori), Netanya (staţiune pe litoralul Mediteranei, 221.353 locuitori), Ofra (colonie israeliană în Cisiordania, 3.043 locuitori) şi Rishon Lezion (8 kilometri sud de Tel Aviv, al patrulea oraş ca număr de locuitori - 254.384).

Între timp, compania Pfizer a respins cererea oficialilor de la Ierusalim de a utiliza peste limita de valabilitate cele 1,4 milioane de vaccinuri care expiră la sfârşitul acestei luni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici