COMENTARIU Lelia Munteanu: Cronometrul lui Bibi

1813 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Cronometrul lui Bibi

COMENTARIU Lelia Munteanu: Cronometrul lui Bibi

"Sunt hotărât să continui această operaţiune, până când scopul ei va fi atins – restabilirea păcii şi securităţii" a scris şi declarat Netanyahu pe Facebook, după întâlnirea cu şefii misiunilor diplomatice la Ierusalim. Acestora nu le comunicase nimic nou: dreptul natural al Israelului la apărare, faptul că ţara sa duce un război contra terorismului.

Informaţia vehiculată ieri seară de Canal 12, cum că Hamas ar fi agreat o propunere egipteană de încetare a focului, începând de mâine dimineaţă de la ora 6, n-a primit în primă instanţă nici un comentariu din partea comandatului suprem al armatei israeliane. Întrebat direct, Netanyahu a răspuns că mai întâi va trebui să convoace Consiliul de securitate, astăzi sau mâine. Ambasadorilor străini le spusese "Nu stăm cu un cronometru". Fireşte că Regele Bibi stă cu un cronometru - unul care ticăie conform intereslor sale politice - şi va prelungi, probabil, conflictul, măcar până în preajma expirării mandatului de formare a unui nou guvern încredinţat Blocului Schimbării.

Preşedintele Biden a invocat şi astăzi, într-o discuţie cu premierul Israelului, că se aşteaptă la o "dez-escaladare semnificativă" - sintagmă de catifea, care nu înseamnă nimic. 

Chiar dacă şi-ar fi recăpătat miraculos, peste noapte, statutul de broker onest în Orientul Mijlociu (pierdut lamentabil de preşedintele Trump), America nu poate media conflictul israeliano-palestinian, fiindcă Hamas e pe lista organizaţiilor teroriste, iar Statele Unite nu negociază cu teroriştii.

Încetarea focului acum ar salva vieţi de ambele părţi (mai ales de civili din Gaza), vieţi care, din păcate se vor pierde la următorul conflict, dar tot nu rezolvă problema.

"Restabilirea păcii şi securităţii", despre care vorbeşte Netanyahu e o glumă macabră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici