COMENTARIU Lelia Munteanu: În Israel, zeci de mii de supravieţuitori ai Holocaustului trăiesc sub pragul sărăciei

În Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, cifrele strivesc din nou metaforele pioase.

2014 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: În Israel, zeci de mii de supravieţuitori ai Holocaustului trăiesc sub pragul sărăciei

COMENTARIU Lelia Munteanu: În Israel, zeci de mii de supravieţuitori ai Holocaustului trăiesc sub pragul sărăciei

În Israel mai există astăzi 178.400 de supravieţuitori, cu o medie de vârstă de 84.5 ani. 32.000 au peste 90 de ani. 900 - peste 100 de ani. Zilnic mor aproximativ 40 de supravieţuitori. Vreo 900 au murit de Covid.

25 la sută dintre supracvieţuitorii Holocaustului trăiesc sub pragul sărăciei. În Ţara Făgăduinţei, aproape 45.000 de supravieţuitori ai Holocaustului sunt obligaţi să aleagă zilnic între mâncare, medicamente sau întreţinerea locuinţei. Nici un motiv de mândrie pentru clasa politică de la Ierusalim.

De ani de zile, fondurile sunt pline cu bani (Germania îşi îndeplineşte promisiunile), dar birocraţia israeliană blochează distribuirea. Orice ban nedistribuit, este un ban câştigat la Buget. Anual, mor peste 14.000 de supraveiţuitori. De ce n-ar face Statul o economie, de ce s-ar grăbi să le dea ce li se cuvine? Sinistru, mai ales că nu dă din propria vistierie.

Ultrareligioşii nu întâmpină nici un obstacol în a-şi primi subvenţiile. Dar ei au reprezentanţi în Knesset. Supravieţuitorii Holocaustului nu par a mai avea pe nimeni.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici