COMENTARIU Lelia Munteanu: Israelienii fac teste de anticorpi, înainte de a lua decizia în legătură cu a treia doză de vaccin

1504 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Israelienii fac teste de anticorpi, înainte de a lua decizia în legătură cu a treia doză de vaccin

Coadă astăzi (zi liberă în Israel) la laboratorul spitalului Ichilov din Tel Aviv. De duminică va începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer (persoanelor de peste 60 de ani şi care au cel puţin cinci luni de la rapel). Oamenii vor să ştie cum stau cu anticorpii, mai ales de când s-a zvonit că fostul premier Netanyahu (vaccinat pe 19 decembrie) a rămas fără. Avantajul la Ichilov e că te poţi prezenta fără programare, oricând în timpul orelor de lucru. 

La coadă, în jur de o sută de oameni. Timpul de aşteptare: aproximativ o oră şi patruzeci şi cinci de minute, în condiţii foarte civilizate. Printre cei prezenti, inclusiv copii între 10 şi 15 ani.

Un test costă 225 shekeli, adică 287 de lei. Plus parcarea - 48 de şekeli (61 de lei). Rezultatele au şi început să fie comunicate chiar din această seară. urul prâzului.

În funcţie de nivelul anticorpilor, oamenii vor lua decizia de a se vaccina sau nu pentru a treia oară. Adulţii prezenţi la test sunt decişi ca, dacă au un nivel corespunzător de anticorpi, să aştepte ca Pfizer să-şi  actualizeze vaccinul (lucru care se va întâmpla, probabil, spre sfârşitul anului).

Pentru prima oară, aseară, televiziunile israeliene au vorbit limpede despre faptul că vaccinul anticovid necesită trei doze, ca mai toate vaccinurile antivirale. (De pildă, protocolul de vaccinare împotriva hepatitei B).

Vestea bună ar fi că, dacă începe duminică adiministrarea celei de-a treia doze, rezultatul va apărea în scurt timp. Mai exact, în patru-cinci zile nivelul anticorpilor trebuie să urce semnifivcativ, fiind vorba despre o reactivare, nu de fabricarea anticorpilor de la zero. Noua campanie de vaccinare ar trebui să încetinească destul de repede creşterea cazurilor de contaminare şi îmbolnăvire. Dacă chiar aşa va fi, jurnaliştii israelieni sunt de părere că Pfizer ar trebui să "răsplătească" Israelul cu o reducere la viitoarele achiziţii.

Teoretic, în cazul în care varianta cu trei doze se va dovedi protocolul corect, e posibil ca, dacă acest protocol ar fi fost aplicat din capul locului, tulpina Delta să nu mai fi apărut. Vor trece însă ani mulţi până la certitudini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici