COMENTARIU Lelia MUNTEANU: Netanyahu, pe scena Opoziţiei, ridică moralul dreptei

736 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia MUNTEANU: Netanyahu, pe scena Opoziţiei, ridică moralul dreptei

COMENTARIU Lelia MUNTEANU: Netanyahu, pe scena Opoziţiei, ridică moralul dreptei

Fostul premier al Israelului, Benjamin Netanyahu, s-a convins, în sfârşit, că nu e pradă unui coşmar şi că e de-adevăratelea în Opoziţie.

Marele Bibi a organizat prima mare manifestaţie antiguvernamentală a dreptei politice (foto Itzik Shag). A scos mii de oameni în stradă, în buricul Tel Avivului, în Piaţa Teatrului Naţional Habima ("Scena"), schimbând locul consacrat unor astfel de evenimente politice.

Cît a fost la putere (cinci mandate de premier, un record absolut în istoria statului), locul consacrat era Piaţa Rabin, iar în ultimii ani protestatarii aveau un pichet non-stop la reşedinţa oficială din Balfour. 

Acum, în Balfour nu mai locuieşte nimeni. Noul premier, Naftali Bennett, a preferat să rămână în casa familiei din oraşul Ra'anana, în ciuda faptului că nu o dată a fost criticat pentru costurile piperate legate de asigurarea securităţii sale (echivalentul a aproximativ 5 milioane de dolari). Cel mai puternic argument al lui Bennett: nu doreşte să-şi mute cei patru copii din şcolile pe care le urmează acolo.

Între timp, reşedinţa oficială din strada Balfour a intrat în renovări pe termen neprecizat. Oricum, naveta de la Ra'anana la Ierusalim nu e la fel de lungă (doar 82 de  kilometri) precum cea de la Sibiu la Bucureşti (275 kilometri).

În timp ce Marele Bibi a scos dreapta în stradă, ca să-i mai ridice moralul, pe muntele Hermon ningea şi mai ninge şi acum, ca în poveştile orientale cele mai minunat de absurde. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici