COMENTARIU Lelia Munteanu: Şi israelienii şi-au pierdut încrederea în autorităţile care gestionează coronacriza

Măsuri contradictorii, mesaje nefundamentate ştiinţific

3711 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Şi israelienii şi-au pierdut încrederea în autorităţile care gestionează coronacriza
Zile trecute a fost amendat un om aflat în pădure, pentru că n-avea mască. (În Israel, purtarea măşti e obligatorie şi în aer liber). A râs întrega naţiune, mai puţin cel amendat.
 
Canal 12 vorbea aseară despre faptul că liderii politici (a se citi în primul rând premierul Netanyahu) care gestionează criza transmit mesaje duble, fac declaraţii inconsecvente, nefundamentale ştiinţific. (La fel ca la noi, în România).
 
Din martie până acum, majoritatea restricţiilor - profund discutabile.
 
De astăzi vor fi premise evenimentele religioase - nunţi, înmormântări, bar mitzvah etc. - în aer liber, cu 250 de participanţi. De ce nu însă şi spectacolele de teatru? De ce nu şi petrecerile de final de liceu sau de facultate? Nimeni nu se osteneşte să explice.
 
De ce nu se dă drumul la trenuri? Autobuzele sunt supraaglomerate, iar trenurile ar putea "dilua" aglomeraţia.
 
De la Pesah încoace, liderii politici au încălcat public normele anticorona pe care ei înşişi le-au impus (preşedintele Rivlin, care în ciuda restricţiilor şi-a primit fiica la reşedinţă, premierul Netanyahu, care şi-a invitat de sărbători al doilea fiu, minţind că, de fapt, Avner locuieşte dintotdeauna cu familia, lucru valabil doar pentru Yair, ministrul Sănătăţii din guvernul precedent, care i-a minţit pe cei ce îl anchetau epidemiologic, alţii miniştri şi înalţi responsabili).
 
Cel mai recent mare scandal l-a provocat celebrul profesor Grotto (adjunctul directorului general din ministerul Sănătăţii), care i-a dat unui miliardar israelian "dispensă" de la carantina de 14 zile la intrarea în ţară, Personajul a aterizat cu avionul personal direct la o petrecere de proporţii (sute de participanţi), organizată pe acoperişul unui zgârie-nor şi mediatizată pe reţelele de socializare. Vecinii au înştiinţat poliţia, dar nu s-a luat nici o măsură.
 
Premierul a susţinut joi o declaraţie de presă, anunţând că, la şedinţa de cabinet pe tema Corona, s-a decis să nu se mai înainteze pe calea relaxărilor programate. În plus, regiunile de bediuini din sud şi cartierul refugiaţilor africani din Tel Aviv, care contribuie cel mai mult la creşterea numărului de infectări, au intrat în carantină.
 
Tot ca în România, populaţia şi-a pierdut răbdarea, dar - ce e mai îngrijorător – şi-a pierdut încrederea în autorităţi, oamenilor fiindu-le din ce în ce mai greu să respecte restricţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici