COMENTARIU Sorin Avram: Înălţimea Sa Klaus Iohannis von Hermannstadt, campion mondial la aruncarea responsabilităţii

Acum, când inflaţia urcă spre culmi tot mai înalte, aşa cum urcă Klaus Iohannis, iarna, pe munte, pentru a-şi da drumul la vale cu schiurile, preşedintele României ne-a dat un sfat nou, românilor. Unul din categoria ”dacă îţi este sete bea apă, iar dacă ţi-e foame mănâncă ceva”. De la înălţimea funcţiei sale, Înălţimea Sa Klaus Iohannis von Hermannstadt a spus că ”în perioade de criză e bine să judeci de două ori ce faci şi cum cheltui banii”. În traducere liberă pentru noi, românii, asta înseamnă că trebuie să mai strângem cureaua.

7470 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Înălţimea Sa Klaus Iohannis von Hermannstadt, campion mondial la aruncarea responsabilităţii

COMENTARIU Sorin Avram: Înălţimea Sa Klaus Iohannis von Hermannstadt, campion mondial la aruncarea responsabilităţii

Aşadar, cetăţenii acestei ţări trebuie să renunţe care la câteva kilograme de carne, care la o rochie nouă, care la o pereche de tenişi pentru copil, care la un sfârşit de săptămână la munte, care la o vacanţă în Grecia sau în Turcia. Fiecare după imposibilităţi. Dar, domnul preşedinte la ce renunţă, ca să fie un exemplu numai bun de urmat? Renunţă Înălţimea Sa la câteva dintre drumurile făcute în fiecare weekend la Sibiu, renunţă la vreuna din maşinile din coloana oficială ori la o parte din personalul de protecţie şi pază, la câteva din cheltuielile de protocol ori la unele dintre deplasările în străinătate efectuate, chipurile, pentru a reprezenta România?

Înălţimea Sa a indicat şi persoana vinovată pentru că viaţa românilor este complicată de creşterea preţurilor. Este vorba despre Micimea Sa Vladimir Putin, cel care a dat o lume peste cap prin acţiunea armată: ”Vinovat este Putin, care a declanşat acest război împotriva Ucrainei”. Dar războaiele von Hermannstadt-ului nu se pun? Războaiele cu adversarii politici ori cele pornite împotriva oamenilor din propriul partid, a se vedea cazurile Ludovic Orban şi Florin Cîţu. Dar permanentele certuri pe care domnul Iohannis le are nu se pun nici ele? Klaus Iohannis este certat rău cu munca, dar şi cu perseverenţa, pentru că mai toate proiectele pe care le-a anunţat cu mare pompă, nu de benzină, au sfârşit abandonate sau făcute defectuos pe marginea drumului către o viaţă mai bună.

Micimea Sa Vladimir Putin a bulversat Mapamondul, dar pe Înălţimea Sa Klaus Iohannis von Hermannstadt ce-a împiedicat-o în cei aproape 8 ani de mandat să facă totul pentru începerea exploatării zăcămintelor de gaz din Marea Neagră, pentru construirea de microhidrocentrale pe râu în jos, pentru creşterea capacităţii de producţie a Centralei Nucleare de la Cernavodă, pentru stoparea închiderii singurei exploatări de uraniu din ţară şi pentru diversificarea şi creşterea producţiei agricole?

După ce a aruncat vina creşterii preţurilor din România în cârca Micimii Sale şi după ce ne-a sfătuit să mai facem o gaură în curea, campionul mondial la aruncarea responsabilităţii trebuie că a obosit şi are nevoie de relaxare. O partidă de tenis, o plimbare cu bicicleta prin pădurea din care păsărelele au fugit speriate de sclipirile ochilor de sepepişti care stau atârnaţi de crengi ca nişte cireşe de mai sau o partidă de golf ar fi numai bună pentru Înălţimea Sa. Pentru că trebuie să-şi refacă forţele, fiindcă noi, românii, nu-i aşa?, avem nevoie de Domnia Sa în formă maximă, pentru că nu ar mai avea cine să ne lumineze şi să ne ghideze. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici