COMENTARIU Valeriu Şuhan: Mă nene, pute!

De câteva zile, visul aerului curat care părea a ni se fi îndeplinit, de ziceai că eşti la munte şi nu în Bărăgan, s-a spulberat. A zburat ! S-a dus !

1051 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu Şuhan: Mă nene, pute!

COMENTARIU Valeriu Şuhan: Mă nene, pute!

Indicatorii au depăşit din nou, cu mult, valorile admise. Şi când ? Tocmai acum când confruntându-ne cu Coronavirusul Cel Nou, avem nevoie de plămâni cât mai curaţi şi mai apţi să respire, ca să ne asigure viaţă.

Microparticulele a căror concentraţie, iată, e depăşită cu mult, ”prestează” exact invers, adică ne atacă plămânii cu materia lor jegoasă, provocând boli grave, mergând până la cancer.

Şi totul se petrece noaptea ! Dimineaţa, e doar pentru a constata că... pute.

Acum şi de câteva zile, pute la propriu în tot Bucureştiul, parcă am fi în plină activitate fumigenă a nu-ştiu-câte fabrici. În primul rând că nu le mai avem, iar traficul pe care mai dădeam vina e ca şi inexistent.

Cum, Doamne iartă-mă, e posibilă situaţia asta ? De unde vine poluarea asta ? Cine o provoacă ? Cum ? De ce noaptea ? De ce acum ?

Cineva trebuie neapărat să ne răspundă la aceste întrebări. Ministerul Mediului şi Garda de Mediu sunt entităţile care, prin lege, sunt cele competente în această materie.

Ar fi de bun simţ să ne onoreze cu un răspuns, acum mai mult ca oricând. De fapt, ar fi datoria lor zilnică, oameni buni, aerul pe care îl respiraţi azi e bun sau nu; dacă nu, de ce, cine şi cum l-a infestat.

Noi, primim în schimb, replici politice. Ce să facem noi cu ele ?!

Să ne amintim de poluarea provocată de CET Grozăveşti de acum vreo două luni, când s-a ars păcură deşi nu era voie, chiar de la UE citire. Şi-atunci, eram în plină expansiune a coronavirusului. Aţi mai auzit ceva de treaba asta ? A fost cineva pedepsit, sancţionat ? A, da, s-a aplicat o amendă de vreo 100.000 Lei. Jenant...

Acum, în timp ce scriu comentariul ăsta, aflu că vinovatul de serviciu de data asta ar fi un incendiu de pe la Periş. Cu siguranţă, nu contest existenţa sau amploarea lui, dar bă, arde de trei zile ?! Şi e el ”apt” să producă o asememnea poluare, pe raza întregului Bucureşti ?! Să i-o spună lu’ Mutu !

Aşa să fi fost treaba, era foarte greu să ne fi spus şi nouă, bă cetăţeni, avem un incendiu nasol, nu vă speriaţi, dar cei care sunteţi nevoiţi să ieşiţi pe stradă puneţi-vă măşti, că-i mai bine. Asta ar fi fost o dovadă de responsabilitate şi de preţuire pentru ceea ce înseamnă siguranţa cetăţeanului.

Sublim, dar a lipsit cu desăvârşire. Ce să zic... Mersi, la fel !

Se pare însă că incendiul ăsta e mai deosebit. Suprafaţa afectată e de câteva zeci de mii de metri pătraţi, iar focarul e in mijloc. Cum s-o fi aprins el acolo, Dumnezeu ştie ! Da’, poate aflăm şi noi, zic.

Focarul ăsta, pornit de la mijloc, mă duce cu gândul, iertaţi-mi îndrăzneala, la un paravan. Mie îmi sună ca o manevră menită să ascundă o ardere mai mare şi mai ales, mai nasoală, mult, mult mai poluantă. Pare că ”cineva” se ascunde cu oarecare abilitate ”pe după cireş”...

Mi s-a trezit aşa, o curiozitate, ce se mai întâmplă cu firmele alea care ard deşeuri şi dacă se mai importă asemenea ”mărfuri” ?

Mă scuzaţi, să nu-mi cereţi o ”altă întrebare”...

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici