Gândurile lui Cristoiu: Iohannis a abordat două teme care nu au nicio legătură cu prezentul. A început campania electorală

  • Ion Cristoiu: Ne aşteptam ca întâlnirea de la Cotroceni să fie dedicată nu fondurilor europene, ci accelerării sau corectării măsurilor de relaxare
  • Ion Cristoiu: Cele 33 miliarde de euro sunt pe o hârtie scrisă de preşedinta Comisiei Europene, un proiect, care trebuie aprobat prin consens
  • Ion Cristoiu: Tema legilor justiţiei e şi mai fără legătură cu prezentul. În zilele următoare, maşinăria de propagandă va avea drept temă asta
413 afișări

Autor Gabriela Antoniu

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că mesajul preşedintelui Iohannis după întâlnirea de luni cu premierul Ludovic Orban este că vom avea trei teme electorale: cum relaxează guvernanţii din când în când, cum va arăta România pe banii de la UE care, de fapt, nu sunt şi cum vor schimba legile justiţiei.

Ion Cristoiu spune că întâlnirea de miercuri, de la Cotroceni, între preşedintele Iohannis şi premierul Orban, a fost una electorală şi trebuia dedicată nu fondurilor europene, ci extinderii şi corectării măsurilor de relaxare.

“Mesajul preşedintelui Iohannis a fost un mesaj electoral. Întâlnirea a făcut parte din campania electorală. Ne aşteptam ca întâlnirea de la Cotroceni să fie dedicată nu fondurilor europene, ci accelerării sau corectării măsurilor de relaxare. Normal era ca dl Iohannis să iasă şi să spună că e de acord cu o sesiune specială a Bacalaureatului la începutul lui iulie, după ce premierul a anunţat acest lucru. Dl Iohannis a abordat două teme care nu au nicio legătură cu prezentul şi care ne spun că a început campania electorală”, a declarat jurnalistul.

Ion Cristoiu subliniază că banii de la UE, cele 33 de miliarde de euro, sunt doar pe hârtie, dar preşedintele Iohannis a început să ne brodeze o imagine a României cu investiţii din aceşti bani, deşi nu România va decide ce va face cu ei, ci UE.

“Cele 33 miliarde de euro sunt pe o hârtie scrisă de preşedinta Comisiei Europene, un proiect, care trebuie aprobat prin consens. Consensul e imposibil, ţările nordice au anunţat că se vor opune. Vă garantez că cele 33 de miliarde pentru România nu se vor păstra. Dl preşedinte a început să viseze ce vom face cu banii aceştia. care nu sunt, autostrăzi, căi ferate. Proiectul nu va fi aprobat uşor şi nu în această formă. Preşedintele ne-a brodat o imagine care e contrazisă chiar de el, că e doar un proiect. Accesarea acestor fonduri va depinde de Greal Deal, să cumpărăm maşini electrice, eoliene, tot ce vrea UE”, susţine publicistul.

Ion Cristoiu spune că tema legilor justiţiei, un mic foc de paie pe care l-a provocat prin interviul luat fostului ministru al justiţiei, Tudorel Toader, la cristoiutv, a fost transformat în vâlvătaie de preşedintele Iohannis pentru a justifica transformarea acestei teme într-una electorală.

“Tema legilor justiţiei e şi mai fără legătură cu prezentul. Totul a pornit de la interviul meu cu fostul ministru al justiţiei Tudorel Toader pe cristoiutv. Am vrut să înţeleg ca istoric de ce a eşuat această guvernare PSD. Dezvăluirile dlui Toader au fost preluate în presă. A fost un foc mic de paie şi s-a stins. Nu a fost nicio vâlvătaie încât preşedintele României să ne anunţe că se va lucra la legile justiţiei. Nu are nicio legătură. Legile justiţiei sunt o altă temă electorală. În zilele următoare, maşinăria de propagandă a preşedinţiei, guvernului, serviciilor va avea drept temă asta. O să o învie şi pe Monica Macovei şi o să înceapă o discuţie cum a încercat PSD să omoare justiţia şi ce reformă vor face ei”, punctează jurnalistul.

Ion Cristoiu conchide că declaraţiile de astăzi ale preşedintelui Iohannis arată că vom avea trei teme electorale: cum relaxează guvernanţii din când în când, cum va arăta România pe banii de la UE care, de fapt, nu sunt şi legile justiţiei. În opinia sa,  altele sunt temele de interes pe care preşedintele trebuia să le abordeze: relaxarea măsurilor postepidemie, sprijinirea unor companii româneşti prin ajutoare de stat sau o reacţie pe tema pozei de la Guvern în care premierul se cinsteşte cu miniştrii de ziua lui.“Să ţii sub tăcere un asemenea scandal public înseamnă că eşti un agent electoral al PNL în campania care a început deja”, a adăugat jurnalistul.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici