Silviu Predoiu, despre incoerenţa lui Ludovic Orban: E prea târziu să mai înveţe cât de important este să respecţi legile întotdeauna, nu doar când îţi convine

  • Silviu Predoiu: Ludovic Orban a declarat ferm şi clar: “Aţi văzut cu ochii dumneavoastră cum la acest congres preşedintele României a încălcat Constituţia”. Adicătelea intervenţiile repetate ale preşedintelui în perioada de campanie pentru alegerile interne din PNL, încoronate de speechul evident părtinitor de la congres, au reprezentat o încălcare a Constituţiei.
  • Silviu Predoiu: Dacă o interferenţă partizană într-un proces electoral dintr-o organizaţie privată (pentru că asta este în fapt un partid) reprezintă un act neconstituţional, atunci ce erau intervenţiile repetate, televizate, agresive, dramatice şi cel puţin la fel de părtinitoare ale aceluiaşi preşedinte în alegerile parlamentare care au decis soarta noastră, a tuturor şi nu doar a domniei sale?
  • Silviu Predoiu: Să nu uităm, cel puţin Iohannis, Cîţu şi Rareş Bogdan, dacă nu beneficiau de generoase derogări de la statutul PNL pentru promovări peste noapte (cel puţin două propuse de domnul Orban. iar una doar votată), acum puteau cel mult să lipească afişe pe garduri şi, dacă aveau noroc, să-l aplaude sâmbătă, din ultimul rând, pe Ludovic Orban.
825 afișări
Imaginea articolului Silviu Predoiu, despre incoerenţa lui Ludovic Orban: E prea târziu să mai înveţe cât de important este să respecţi legile întotdeauna, nu doar când îţi convine

Silviu Predoiu, despre incoerenţa lui Ludovic Orban: E prea târziu să mai înveţe cât de important este să respecţi legile întotdeauna, nu doar când îţi convine

Silviu Predoiu, iniţiator al proiectului "România, Implică-te", remarcă lipsa de coerenţă a fostului lider al PNL, Ludovic Orban, care, după ce a pierdut şefia partidului, a anunţat ruperea parteneriatului cu preşedintele Klaus Iohannis, acuzându-l că a intervenit în alegerile interne şi a încălcat Constituţia.

“Întrebat de jurnalişti în legătură cu afirmaţia sa de sâmbătă, când a spus că între el şi Klaus Iohannis „nu mai există niciun parteneriat”, Ludovic Orban a declarat ferm şi clar: <Aţi văzut cu ochii dumneavoastră cum la acest congres preşedintele României a încălcat Constituţia>. Adicătelea intervenţiile repetate ale preşedintelui în perioada de campanie pentru alegerile interne din PNL, încoronate de speechul evident părtinitor de la congres, au reprezentat o încălcare a Constituţiei. Aşa o fi, n-o fi aşa, doar CCR ştie”, afirmă fostul director adjunct al SIE într-o postare pe Facebook.

Silviu Predoiu reaminteşte că preşedintele Iohannis a mai avut intervenţii repetate, agresive şi în cazul alegerilor parlamentare din decembrie anul trecut, dar atunci Ludovic Orban nu a mai avut nimic de spus.

“Ce putem însă constata cu toţii este incoerenţa domnului Orban căci, dacă o interferenţă partizană într-un proces electoral dintr-o organizaţie privată (pentru că asta este în fapt un partid) reprezintă un act neconstituţional, atunci ce erau intervenţiile repetate, televizate, agresive, dramatice şi cel puţin la fel de părtinitoare ale aceluiaşi preşedinte în alegerile parlamentare care au decis soarta noastră, a tuturor şi nu doar a domniei sale? Acelea au fost constituţionale oare, parcă atunci domnul Orban nu a avut nimic de zis”, punctează Silviu Predoiu.

Fostul şef adjunct al SIE  mai spune că însuşi Ludovic Orban a încălcat regulile prin derogări şi promovări peste noapte chiar a celor pe care acum îi contestă.

“Ce să faci, la urma urmei ştim că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, căci să nu uităm, cel puţin Iohannis, Cîţu şi Rareş Bogdan, dacă nu beneficiau de generoase derogări de la statutul PNL pentru promovări peste noapte (cel puţin două propuse de domnul Orban. iar una doar votată), acum puteau cel mult să lipească afişe pe garduri şi, dacă aveau noroc, să-l aplaude sâmbătă, din ultimul rând, pe Ludovic Orban. Iar la Cîţu lucrurile au fost chiar mai complicate deoarece, iarăşi să nu uităm, acesta a fost avizat negativ de două ori pentru poziţia de ministru de Finanţe de către comisia parlamentară. Noroc că l-a salvat acelaşi generos domn Orban pentru că de, ticăloşii de pesedişti aveau ceva cu bietul <băiat>nevinovat”, susţine Silviu Predoiu.

Ca urmare, în opinia sa, “pentru domnul Ludovic Orban este prea târziu să mai înveţe cât de important este să respecţi legile, normele şi regulile întotdeauna, nu doar când îţi convine şi să laşi mecanismele de checks and balances să funcţioneze. Poate însă nu şi pentru alţii!”.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici