COMENTARIU Sorin Avram: Iohannis, vinovat pentru rezultatul înregistrat

15040 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Iohannis, vinovat pentru rezultatul înregistrat

Poate voturile din străinătate, poate voturile de după ora 19.00 sau poate marja de eroare a exit-poll-urilor va face ca rezultatul alegerilor parlamentare să fie altul decât cel înregistrat la ora 21.00. Poate, până la urmă, PNL va fi declarat partidul câştigător. Însă, va fi un câştigător fără glorie. O dată pentru că diferenţa faţă de PSD ar fi mică şi a doua oară pentru că prezenţa la urne a fost extrem de redusă.

Ca de fiecare dată, vinovat pentru eşecul sau, hai, semieşecul unui partid în alegeri este preşedintele acestuia. Or, în cazul PNL este vorba despre Klaus Iohannis, liderul de facto al PNL.

Klaus Iohannis este groparul PNL, partid care, fiind la guvernare de numai un an de zile şi având de luptat cu o criză sanitară prezentă în toată lumea, nu doar în România, ar fi trebuit să câştige detaşat scrutinul electoral. Cu toate instituţiile la mâna sa, cu presa, în marea majoritate, de partea sa, cu ambasadele occidentale alături de el şi cu Comisia Europeană de partea sa, PNL ar fi trebuit să câştige fluierând alegerile. Numai că PNL a fluierat în biserică, cum se spune, şi de aceea a păţit-o. Şi nu doar în biserica în fruntea căreia se află ÎPS Teodosie, ci a fluierat şi în alte biserici, punându-i pe fugă pe enoriaşi. După aceea, a fluierat şi prin pieţe, şi a mai fluierat prin şcoli, hoteluri, restaurante şi pensiuni, şi prin întreprinderile mici şi mijlocii.

PNL nu ar fi fluierat cu atâta nonşalanţă, ci ar fi avut un comportament mai precaut dacă nu ar fi primit asigurări din partea şefului că îşi poate permite orice, absolut orice, pentru că el rezolvă tot.

Aroganţa lui Klaus Iohannis, lipsa acestuia de empatie, scrâşnelile şi mârâielile îndreptate împotriva aceleiaşi ţinte, sfaturile tocite date în fiecare zi românilor referitoare la cât să se spele pe mâini şi pe cine să voteze au avut efectul contrar celui scontat de primarul de la Sibiu rătăcit pe culoarele Palatului Cotroceni.

Dacă PNL-ul trebuie să fie supărat pe cineva pentru rezultatul alegerilor, acel cineva nu trebuie să fie decât Klaus Iohannis, cel căruia i s-a închinat de dimineaţă şi până seara şi căruia i-a dat mână liberă în ceea ce priveşte deciziile guvernamentale pe partea sanitară, economică şi de comunicare.

Dacă ar fi fost preşedintele PNL şi în acte, Klaus Iohannis ar fi trebuit să-şi prezinte demisia de onoare după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici