Danemarca învinge Rusia la EURO 2020 şi se califică în optimi ajutată de Belgia

Ultima rundă de meciuri din Grupa B la EURO 2020 a plecat de la situaţia în care Finlanda, Danemarca şi Rusia aveau toate şanse de calificare. Alături de Belgia, deja calificată, Danemarca a reuşit să treacă în optimi, învingând categoric Rusia, profitând şi de succesul Belgiei în faţa Finlandei.

1051 afișări
Imaginea articolului Danemarca învinge Rusia la EURO 2020 şi se califică în optimi ajutată de Belgia

Sursa foto: Mediafaxfoto

În Danemarca, pe Parken Stadium din Copenhaga, gazdele au fost uşor dominate în debutul meciului, dar tânărul mijlocaş al lui Sampdoria, Mikkel Damsgaard, a marcat un gol de manual, de la 17-18 metri, din poziţie centrală, deschizând scorul în minutul 38.

După pauză, Poulsen a primit un cadou neaşteptat de la un fundaş rus şi a marcat cu poarta goală, pentru 2-0, în minutul 59.

În celălalt meci, dintre Belgia şi Finlanda, de la Sankt Petersburg, nu se marcase până în minutul 65, situaţie în care Finlanda mergea în optimi, de pe locul 2.

În minutul 65 al meciului din Rusia, Lukaku a marcat şi a declanşat uralele la Copenhaga, danezii trecând pe locul 2. În cele din urmă, golul lui Lukaku a fost anulat pe motiv de offside şi danezii reveneau pe locul 3.

Rusia a redus din handicap în minutul 70 (2-1), din lovitură de pedeapsă, acordată destul de uşor, şi renăştea speranţele suporterilor ruşi, o remiză putând să îi treacă pe locul 2.

Suporterii danezi au izbucnit din nou în urale, când în minut 74, la Sankt Petersburg, Belgia deschidea scorul, de data asta cu un autogol valid, şi aducea Danemarca pe locul doi.

Impulsionaţi de rezultatul din Rusia, danezii au mai marcat de două ori, prin Christensen (min. 79) şi Maehle (min. 82), în timp ce Belgia a majorat şi ea la 2-0, cu golul lui Lukaku, în minutul 81.

Belgia şi Danemarca se califică direct din Grupa B, în condiţiile în care echipele de pe locurile 2, 3 şi 4 au avut fiecare câte 3 puncte.

Clasată pe locul 3, Finlanda aşteaptă finalul tuturor meciurilor din faza grupelor, pentru a afla dacă se va califica printre cele 4 cele mai bune ocupante ale locurilor 3. Totuşi, şansele nordicilor sunt destul de reduse.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici