Aeroportul din Kuala Lumpur, declarat sigur, după asasinarea lui Kim Jong-nam cu un agent neurotoxic

Autorităţile din Malaysia au declarat sigur terminalul aeroportului din Kuala Lumpur unde a fost asasinat fratele vitreg al liderului Coreei de Nord cu un agent neurotoxic, după ce echipe de securitate au decontaminat zona în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, relatează BBC News online.

968 afișări
Imaginea articolului Aeroportul din Kuala Lumpur, declarat sigur, după asasinarea lui Kim Jong-nam cu un agent neurotoxic

Aeroportul din Kuala Lumpur, declarat sigur, după asasinarea lui Kim Jong-nam cu un agent neurotoxic (Imagine: CNN.com)

Mai multe echipe de specialişti au cercetat amănunţit toată noaptea de sâmbătă spre duminică terminalul respectiv.

"Ca urmare a operaţiunii de cercetare putem confirma următoarele: În primul rând, nu au fost găsite niciun fel de substanţe toxice în (terminalul) KLIA2. (…) KLIA2 este declarat zonă sigură", a anunţat Abdul Samah Mat, oficialul din cadrul poliţiei care conduce ancheta în acest caz.

Ministrul Sănătăţii, S Subramaniam, a declarat că rezultatul autopsiei a confirmat faptul că a fost folosită neurotoxina VX, care a provocat "o formă severă de paralizie" şi a dus la decesul victimei "într-un timp foarte scurt".

Kim Jong-nam a murit după ce două femei au aplicat o substanţă toxică pe faţa acestuia în timp ce acesta aştepta să se îmbarce la bordul un avion spre Macao.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici