Aeroporturi închise în continuare în Europa, din cauza căderilor masive de zăpadă

Mii de pasageri sunt blocaţi în aeroporturi din Europa, închise din cauza ninsorilor abundente care au afectat traficul aerian pe întregul continent, la începutul vacanţelor de iarnă.

224 afișări
Imaginea articolului Aeroporturi închise în continuare în Europa, din cauza căderilor masive de zăpadă

Aeroporturi închise în continuare în Europa, din cauza căderilor masive de zăpadă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aeroporturile londoneze asigură numai o parte din decolări, după ce mii de pasageri au petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică la Heathrow, închis în cursul zilei de sâmbătă.

Autorităţile de la Londra estimează că situaţia nu va putea reveni la normal până luni, în condiţiile în care Marea Britanie ar putea înregistra cea mai rece lună decembrie de după 1910, cu temperaturi care au scăzut până la -19,5 grade Celsius în centrul Angliei.

Şi traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în special în Scoţia şi în nordul Angliei, iar transportul feroviar a fost perturbat grav, mai ales în sud-estul Angliei şi pe rutele Eurostar care traversează Canalul Mânecii, unde trenurile înregistrează întârzieri de circa o oră.

Închiderea aeroportului Heathrow a afectat şi alte aeroporturi europene.

Circa 1.500 de persoane, ale căror zboruri cu destinaţia Londra au fost deviate către Belgia, au petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică pe aeroportul din Bruxelles, unde au fost anulate duminică mai multe curse către Londra, Amsterdam, Frankfurt şi Paris.

Două avioane Boeing 777 ale companiei British Airways care veneau din Statele Unite au aterizat duminică pe aeroportul Reykjavik din Islanda.

Câteva sute de pasageri au petrecut noaptea pe aeroportul Roissy din capitala Franţei, după ce cursele lor, cu destinaţia Londra, au fost deviate, în timp ce alţi pasageri sunt blocaţi pe aeroportul Beauvais, situat la nord de Paris.

Aeroportul Roissy a închis temporar toate cele patru piste duminică dimineaţă, redeschizând două dintre ele în jurul prânzului, însă autorităţile aeronautice franceze au solicitat celorlalte aeroporturi europene să nu mai devieze curse către Paris.

La aeroportul Orly, una dintre piste este închisă pentru deszăpezire, iar zborurile înregistrează uşoare întârzieri.

În Germania, aeroportul din Frankfurt a anunţat că pistele de aterizare sunt folosite alternativ, dar 490 de zboruri au fost anulate numai în cursul dimineţii. Sute de pasageri au petrecut noaptea în aeroport, unde au fost instalate paturi de campanie.

Şi în Olanda, câteva sute de persoane au rămas peste noapte în aeroportul Amsterdam-Schiphol, unde traficul aerian este perturbat.

Situaţia a început să revină la normal în Italia, unde aeroportul din Pisa, important nod pentru mai multe companii low-cost, a fost redeschis duminică dimineaţă, după ce aproximativ 200 de pasageri au petrecut noaptea în aeroport.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici