Agent austriac de contrainformaţii, suspectat că ar fi transmis Rusiei secrete de stat

Autorităţile austriece anchetează un agent de contrainformaţii care este suspectat că ar fi transmis Rusiei secrete de stat, relatează cotidianul Kronen Zeitung, acesta fiind al doilea caz de acest fel dezvăluit în ultimele zile, informează agenţia Tass.

1137 afișări
Imaginea articolului Agent austriac de contrainformaţii, suspectat că ar fi transmis Rusiei secrete de stat

Agent austriac de contrainformaţii, suspectat că ar fi transmis Rusiei secrete de stat

Potrivit cotidianului austriac, suspectul lucra pentru Oficiul de Protecţie a Constituţiei şi Antiterorism, agenţia internă de informaţii din Austria. Agentul riscă până la 10 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Ancheta în acest caz, dezvăluită duminică de Kronen Zeitung, a fost iniţiat în urmă cu un an.

Ambasada Rusiei la Viena a refuzat să comenteze informaţiile vehiculate de presă.

Pe 9 noiembrie, autorităţile au anunţat că au reţinut un colonel în retragere al armatei austriece care este suspectat că timp de peste două decenii ar fi furnizat informaţii serviciilor ruse de spionaj.

Karin Kneissl, ministrul de Externe de la Viena, a declarat sâmbătă că spionajul reprezintă o imixtiune inadmisibilă în treburile interne ale Austriei.

Pe de altă parte, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că: "În ultimul timp, omologii noştri occidentali au făcut o regulă din a nu folosi metodele tradiţionale, ci diplomaţia megafonului. Ne acuză public şi cer explicaţii publice în legătură cu o chestiune despre care nu ştim nimic".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici