Al-Qaida pregăteşte atacuri sinucigaşe în Europa şi SUA, în perioada sărbătorilor de iarnă

Reţeaua al-Qaida intenţionează să comită atacuri-sinucigaşe în Europa şi Statele Unite în perioada sărbătorilor de iarnă, avertizează autorităţile irakiene, pe baza mărturiilor unor insurgenţi capturaţi, informează CNN.

22 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida pregăteşte atacuri sinucigaşe în Europa şi SUA, în perioada sărbătorilor de iarnă

Al-Qaida pregăteşte atacuri sinucigaşe în Europa şi SUA, în perioada sărbătorilor de iarnă

Potrivit unui oficial american, avertismentul este tratat cu seriozitate de autorităţile irakiene, subliniind însă că nu există ameninţări specifice la adresa Statelor Unite. Autorităţile americane vor avea o vigilenţă sporită în perioada sărbătorilor de iarnă, după ce, anul trecut, un islamist a încercat să se arunce în aer, chiar în ziua de Crăciun, la bordul unui avion care se îndrepta spre Detroit.

Potrivit ministrului irakian de Interne, Jawad al-Bolani, citat de ziarul La Repubblica, atentatul comis la Stockholm face parte din acest complot.

Două explozii simultane s-au produs sâmbătă după-amiază într-un cartier din Stockholm. Presupusul autor al unuia din atacuri a murit, iar alte două persoane au fost rănite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici