Alegeri prezidenţiale în Brazilia. Lula îşi măreşte avansul faţă de Bolsonaro cu o săptămână înainte de vot

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva şi-a mărit avansul faţă de actualul preşedinte Jair Bolsonaro la 13 puncte, cu mai puţin de o săptămână înainte de alegerile prezidenţiale, potrivit Reuters.

910 afișări
Imaginea articolului Alegeri prezidenţiale în Brazilia. Lula îşi măreşte avansul faţă de Bolsonaro cu o săptămână înainte de vot

Un sondaj Genial/Quaest publicat miercuri arată că fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva şi-a mărit avansul faţă de actualul preşedinte Jair Bolsonaro la 13 puncte.

Până la alegerile prezidenţţiale mai este mai puţin de o săptămână.

Sondajele recente indică faptul că Lula l-ar putea învinge pe rivalul său populist de extremă-dreapta în primul tur, programat să aibă loc duminica viitoare.

Noul sondaj plasează susţinerea pentru Lula la 46% în primul tur de scrutin din 2 octombrie, faţă de 33% pentru Bolsonaro, faţă de 44% pentru Lula şi 34% pentru Bolsonaro cu o săptămână înainte.

Într-un potenţial tur de scrutin din 30 octombrie, avansul lui Lula a crescut la un avantaj de 14 puncte, de la 10 puncte în urmă cu o săptămână.

Sondajul Genial/Quaest a constatat că opiniile negative despre guvernul lui Bolsonaro au crescut la 42%, de la 39% săptămâna trecută, în timp ce procentul celor care văd guvernul într-o lumină pozitivă a rămas stabil, la 31%.

Sondajul a intervievat personal 2.000 de alegători în perioada 24-27 septembrie. Sondajul său are o marjă de eroare de 2 puncte procentuale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici