Ambasadorul SUA la ONU spune că liderul nord coreean "cerşeşte războiul" şi cere "cele mai dure măsuri posibile": Răbdarea Statelor Unite nu este nelimitată

Nikky Haley, ambasadorul Statelor Unite la ONU, a cerut, luni, Consiliului de Securitate să ia "cele mai dure măsuri posibile" împotriva Coreei de Nord, după ce Phenianul a efectuat un nou test nuclear, informează BBC News. Haley a mai spus că liderul Kim Jong Un "cerşeşte războiul".

1864 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA la ONU spune că liderul nord coreean "cerşeşte războiul" şi cere "cele mai dure măsuri posibile": Răbdarea Statelor Unite nu este nelimitată

Ambasadorul SUA la ONU spune că liderul nord coreean "cerşeşte războiul" şi cere "cele mai dure măsuri posibile": Răbdarea Statelor Unite nu este nelimitată

”A venit timpul să epuizăm toată măsurile diplomatice, până nu este prea târziu”, a afirmat Haley în cadrul şedinţei Consiliului de Securitate al ONU.

Ambasadorul american a transmis un avertisment statelor care întreprind relaţii comerciale cu regimul de la Phenian, argumentând că respectivele state alimentează alimentează ambiţiile nucleare ale Coreei de Nord. Haley a adăugat că liderul nord-coreean Kim Jong-un ”imploră pentru un război”, ţinând cont de repetatele teste balistice şi nucleare.

”Războiul nu este niciodată un lucru pe care Statele Unite şi-l doresc. Nu vrem asta, dar răbdarea ţării mele nu este nelimitată. Doar cele mai puternice sancţiuni pot rezolva problema pe cale diplomatică. Acţiunile lui Kim Jong-un nu sunt defensive”, a afirmat ambsadorul american.

Datele sugerează că Phenianul va efectua noi teste cu rachete balistice.

Duminică, Phenianul confirmat efectuarea cu succes a unei bombe cu hidrogen. Coreea de Nord a precizat că bomba cu hidrogen poate fi încărcată pe o rachetă balistică intercontinentală, aspect ce a atras nemulţumirea comunităţii internaţionale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici