Angela Merkel, PREOCUPATĂ de activităţile israeliene de colonizare ce ”subminează” soluţia celor două state

Angela Merkel, cancelarul german, a declarat vineri că este preocupată în privinţa activităţilor israeliene de colonizare în Cisiordania, care potrivit acesteia subminează progresul către soluţia celor două state în cadrul conflictului dintre Israel şi palestinieni, informează Reuters.

907 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel, PREOCUPATĂ de activităţile israeliene de colonizare ce ”subminează” soluţia celor două state

Angela Merkel, preocupată de activităţile israeliene de colonizare ce ”subminează” soluţia celor două state

Construcţia de locuinţe în Cisiordania şi Ierusalimul de est, ocupat în urma războiului din 1967 din Orientul Mijlociu.

”La fel ca şi înainte, nu văd nicio alternativă rezonabilă a soluţiei celor două state”, a afirmat Merkel înaintea unei întrevederi cu liderul pastinienilor, Mahmoud Abbas.

”Atât israelienii, cât şi palestinienii au dreptul de a trăi în pace şi securitate şi niciuna dintre celelate opţiuni nu poate oferi acea credibilitate”, a adăugat aceasta.

Cancelarul german a spus că activităţile de colonizare impun ”un impediment rezoluţiei connflictului”.

”Sunt extrem de preocupată faţă de construcţiile din Cisiordania, care duc la o erodare a fundamentului soluţiei celor două state”, a delarat Angela Merkel.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici