Aproximativ 14.000 de imigranţi, repatriaţi voluntar din Grecia de la începutul anului

Poliţia din Grecia a anunţat, joi, că aproximativ 14.000 de imigranţi s-au reîntors în ţările natale de la începutul acestui an, abandonând speranţele de a reuşi să emigreze în alte state din Uniunea Europeană, informează site-ul agenţiei de ştiri Dpa.

500 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 14.000 de imigranţi, repatriaţi voluntar din Grecia de la începutul anului

Aproximativ 14.000 de imigranţi, repatriaţi voluntar Grecia de la începutul anului

Cele mai multe persoane repatriate voluntar erau originare din Albania, Afganistan, Pakistan, Irak, Georgia sau din ţările nord-africane.

Zeci de mii de imigranţi care încercau să ajungă în centrul şi vestul Europei au rămas blocaţi în Grecia după ce ţările balcanice şi-au închis frontierele, în aprilie 2016.

Anterior, peste un milion de persoane au ajuns în vestul Uniunii Europene, trecând prin Grecia, Macedonia, Serbia, Ungaria, sau Croaţia şi Slovenia.

Persoanele care acceptă repatrierea voluntară beneficiază de asistenţă financiară în valoare de 500-1.500 de euro din partea Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici