Aproximativ 50.000 de persoane au manifestat la Budapesta împotriva măsurilor de austeritate luate de guvern

Aproximativ 50.000 de persoane au manifestat sâmbătă la Budapesta împotriva politicii de austeritate a Guvernului conservator condus de Viktor Orban, au afirmat surse sindicale.

807 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 50.000 de persoane au manifestat la Budapesta împotriva măsurilor de austeritate luate de guvern

Aproximativ 50.000 de persoane au manifestat la Budapesta împotriva măsurilor de austeritate luate de guvern (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestaţia, care s-a derulat în faţa Parlamentului la apelul sindicatelor şi mai multor organizaţii neguvernamentale, a avut loc în cadrul unei mişcări de protest, demarată joi, faţă de măsurile de austeritate şi reforma dreptului muncii, preconizate de Guvernul Orban.

Fostul premier socialist Ferenc Gyucsany, care a fost nevoit să demisioneze în 2009, a participat la manifestaţie alături de alţi lideri ai opoziţiei.

Guvernul a decis să reducă primele de plecare ale salariaţilor din mediul public şi să limiteze posibilităţile de pensionare anticipată, fără o consultare prealabilă cu sindicatele.

Aceste măsuri fac parte dintr-un pachet de economii mai amplu care trebuie să permită ţării să-şi menţină obiectivele de reducere a deficitului anul acesta şi în 2012, în timp ce creşterea economică se anunţă mai mică decât era prevăzut.

Mişcarea de protest ar urma să continue luni, sindicatele prevăzând acţiuni de încetinire a circulaţiei în mai multe locuri din ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici