Arabia Saudită avertizează că va dezvolta bombe nucleare dacă Iranul fabrică armament atomic

Arabia Saudită va încerca să se doteze cu arme nucleare în cazul în care Iranul, unul dintre principalii adversari regionali, va dezvolta armament atomic, afirmă prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, într-un interviu acordat CBS.

562 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită avertizează că va dezvolta bombe nucleare dacă Iranul fabrică armament atomic

Arabia Saudită avertizează că va dezvolta bombe nucleare dacă Iranul fabrică armament atomic

"Arabia Saudită nu vrea să se doteze cu arme nucleare, dar, fără niciun dubiu, dacă Iranul va dezvolta armament atomic, vom proceda la fel în cel mai scurt timp", a declartat prinţul Mohammed bin Salman.

Serviciile secrete din Israel şi Statele Unite suspectează Iranul că încearcă să dezvolte armament atomic.

Arabia Saudită a lansat un plan de reducere a dependenţei de petrol prin construirea de reactoare nucleare. Statele Unite, Coreea de Sud, Rusia, Franţa şi China participă la licitaţii pentru obţinerea contractelor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici