Armata ucraineană afirmă că Rusia a lansat cinci rachete de croazieră spre Kiev

Rusia "a lansat cinci rachete de croazieră X-22 din Marea Caspică în direcţia Kievului" duminică la ora locală 6 dimineaţa, a declarat Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, relatează CNN.

6025 afișări
Imaginea articolului Armata ucraineană afirmă că Rusia a lansat cinci rachete de croazieră spre Kiev

O rachetă a fost distrusă de unitatea de apărare antiaeriană a Ucrainei, iar restul au lovit "instalaţii de infrastructură în nordul capitalei ucrainene", a precizat armata.

Anterior, Vadym Denysenko, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, a declarat că au fost lovite o ţintă militară şi una civilă.

Mai multe dintre rachete au lovit Uzina de reparaţii de vagoane din Darnytsia, rănind un lucrător feroviar, potrivit lui Oleksandr Kamyshin, directorul general al întreprinderii feroviare de stat ucrainene Ukrzaliznytsia. Trenurile de pasageri nu au avut întârzieri în urma atacurilor, a precizat el.

Kamyshin a negat rapoartele ruseşti potrivit cărora compania sa ar găzdui echipamente militare şi a invitat jurnaliştii să viziteze uzina şi să verifice acest lucru.

"Declar în mod oficial că nu există niciun echipament militar pe teritoriul uzinei. Această uzină repară vagoane de marfă, inclusiv cele pe care le folosim pentru exportul de cereale", a declarat Kamîşin. "Adevărata lor ţintă este economia Ucrainei şi populaţia civilă", a mai spus el. "De asemenea, ei vor să ne blocheze posibilitatea de a exporta produse ucrainene în Occident".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici