ATAC ARMAT la o sinagogă din California: O persoană a murit şi alte trei au fost rănite/ Atacatorul a lăsat un "manifest" şi a sunat singur la poliţie după ce a deschis focul | FOTO, VIDEO

O persoană a murit şi alte trei au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul într-o sinagogă din localitatea Poway, aflată la nord de San Diego, potrivit New York Times.

1454 afișări
Imaginea articolului ATAC ARMAT la o sinagogă din California: O persoană a murit şi alte trei au fost rănite/ Atacatorul a lăsat un "manifest" şi a sunat singur la poliţie după ce a deschis focul | FOTO, VIDEO

Atac armat la o sinagogă din statul american California

UPDATE: Numele autorului atacului armat de la sinagoga din Poway, California, este John Earnest, un tânăr în vârstă de 19 ani, potrivit şerifului Bill Gore, citat de site-ul postului de televiziune CNN.

Potrivit oficialilor, Earnest nu a mai avut probleme cu legea până în prezent. Gore a declarat că atacatorul scrisese un „manifest”, iar documentul este analizat de către anchetatori în acest moment. El a mai spus că se anchetează şi ipoteza conform căreia Earnest ar fi avut legătură cu un incendiu provocat luna trecută la o moschee din localitatea Escondido.

Într-o scrisoare deschisă, Earnest a vorbit despre planificarea atacului şi a făcut diverse referiri la alte asemenea incidente, precum atacul asupra sinagogii din Pittsburgh, din octombrie, precum şi atacul armat de la Christchurch, Noua Zeelandă. De asemenea, el şi-a exprimat dispreţul faţă de evrei şi şi-a asumat răspunderea pentru un incendiu care a avut loc la o moschee din Escondido în luna martie. Documentul este redactat într-un stil similar cu cel al manifestului scris de Brenton Tarrant, autorul atacurilor asupra a două moschei în Christchurch.

Primarul din Poway, Steve Vaus, a declarat că bilanţul atacului ar fi putut fi mai mare, însă credincioşii din comunitatea respectivă au fost instruiţi luna trecută de către poliţişti în legătură cu modul în care trebuie să reacţioneze în cazul unor evenimente de acest tip.

David Nisleit, şeful Poliţiei din San Diego, a declarat că bărbatul a anunţat autorităţile despre comiterea atacului prin telefon. Şeriful William Gore a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că un agent de poliţie aflat în interiorul lăcaşului de cult a tras în direcţia atacatorului, însă acesta a reuşit să scape, potrivit CBS News. Gore a mai declarat că o femeie a decedat, iar celelalte trei victime sunt în stare stabilă.

Suspectul, în vârstă de 19 ani, a fost reţinut de către autorităţi. Palomar Health Medical Center, spitalul unde răniţii au fost transportaţi, a anunţat că patru persoane au fost internate în urma acestui incident. Potrivit CBS, autorităţile cred că bărbatul a acţionat singur.

 

 

Incidentul s-a petrecut în timpul unei ceremonii religioase care avea loc în sinagogă, cu ocazia sfârşitului Paştelui evreiesc.

Autorităţile au informat că investigaţiile de la faţa locului vor mai dura câteva ore şi le-au solicitat cetăţenilor să evite zona.

Preşedintele american, Donald Trump, a reacţionat pe Twitter, unde a scris că atacul din California este „greu de crezut”. „Gândurile şi rugăciunile mele merg către toţi cei afectaţi de atacul de la sinagoga din Poway, California. Dumnezeu să vă binecuvânteze”, a postat el.

 

 

Şi vicepreşedintele Mike Pence a reacţionat, tot pe Twitter. „Nimănui nu ar trebui să îi fie frică atunci când se află într-un lăcaş de cult. Antisemitismul nu numai că este greşit, este diabolic”, a declarat acesta.

În octombrie 2018, un bărbat a deschis focul în interiorul unei sinagogi din Pittsburgh şi a ucis 11 persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici