Bilanţul atacului de la Sydney a ajuns la un mort şi un rănit/ Suspectul ar fi strigat "Allahu Akbar"

Cel puţin o persoană a decedat, iar o alta a fost rănită, în urma unui atac cu cuţitul comis de un individ care ar fi strigat "Allahu Akbar", iar asupra lui ar fi fost găsite materiale despre atentate cu caracter rasist, informează site-ul publicaţiei The Australian.

682 afișări
Imaginea articolului Bilanţul atacului de la Sydney a ajuns la un mort şi un rănit/ Suspectul ar fi strigat "Allahu Akbar"

ATAC în Australia: Un individ a fost reţinut la Sydney după ce a înjunghiat o femeie şi a încercat să rănească alţi oameni

Un bărbat a înjunghiat o femeie şi a încercat să atace cu cuţitul şi alte persoane în centrul oraşului Sydney, dar a fost imobilizat de trecători, iar ulterior reţinut de poliţie. Femeia rănită a fost transportată la spital în stare stabilă.

La o oră după atac, poliţiştii au descoperit trupul neînsufleţit al unei tinere într-un apartament din zona unde a avut loc incidentul.

Comisarul Michael Fuller de la Poliţia din New South Wales a declarat că presupusul atacator, în vârstă de 21 de ani, avea asupra lui materiale "despre alte crime în masă de pe glob".

Presa australiană a relatat că individul avea asupra lui "materiale literare, informaţii şi un stick memorie USB despre atacuri comise în numele supremaţiei rasei albe". Mai mult, jurnaliştii au relatat că atacatorul ar fi evadat în cursul nopţii de luni spre marţi dintr-o instituţie psihiatrică.

Fuller a declarat că nu poate confirma aceste informaţii, însă a precizat că până în acest moment nu există indicii că suspectul ar fi avut legături cu vreo organizaţie teroristă şi se pare că ar fi acţionat de unul singur.

Taguri:
australia,
atac,
poliţie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici